Foto: EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Iako su odigrane utakmice 6. kola Lige šampiona, ipak nećemo još najmanje 24 časa znati svih 16 učesnika nokaut faze elitnog evropskog takmičenja u fudbalu.

Poslednjeg, 16. učesnika daće direktan duel Atalante i Viljareala u okviru grupe F, čiji meč u Bergamu je odložen zbog snažnih snežnih nameta.

PROČITAJTE JOŠ...

No, srećom po ljubitelje fudbala, vreme je van Apenina bilo nešto bolje pa nije bilo snega koji bi sprečio kotrljanje lopte, te je preostalih 15 timova postalo poznato u očekivanom terminu.

Iz grupe A prošli su Mančester siti i Pari Sen Žermen, dok će Lajpcig u Ligu Evrope, a Briž je završio učešće. U grupi B, Liverpul je zabeležio svih šest pobeda, iza njiih se našao Atletiko Madrid sa sedam bodova, Porto je prošao u Ligu Evrope, a za Milan je evropska priča za ovu sezonu završena.

Ajaks i Sporting su u grupi C došli do mesta među 16 najboljih u eliti, ispred Borusije Dortmund (Liga Evrope) i poslednjeg Bešiktaša, Real Madrid i Inter će dalje iz grupe D, Šerif je od ranije poznat kao učesnik Lige Evrope, a Šahtjor završio takmičenje.

Bajern iz Minhena će nastaviti takmičenje kao prvi iz grupe E, ispred Benfike, Barselona je ispala u Ligu Evrope, a Dinamo Kijev sa jednim bodom završio kao četvrti. U grupi F Mančester junajted je prvi, dok Jang Bojs četvrti, a Atalanta i Viljareal će dati odgovor na pitanje ko će u koje takmičenje.

U elitnom takmičenju ostao je Lil kao prvi u grupi G, ispred Salcburga koji je prošao kao drugi, Sevilja će u Ligu Evrope, a Volfsburg je okončao takmičenje. Kraj je i za Malme u grupi H, iza prvoplasiranog Juventusa, drugoplasiranog Čelsija i ruskog Zenita, koji će u Ligu Evrope.

Učesnici nokaut faze Lige šampiona

Mančester siti

Pari Sen Žermen

Liverpul

Atletiko Madrid

Ajaks

Sporting

Real Madrid

Inter

Bajern Minhen

Benfika

Mančester junajted

Lil

Salcburg

Juventus

Čelsi

Atalanta/Viljareal

Učesnici Lige Evrope

Lajpcig

Porto

Borusija Dortmund

Šerif

Barselona

Sevilja

Zenit

Atalanta/Viljareal

BONUS VIDEO Vuletić: Vazura je kumu za svadbu poklonio procenat od transfera igrača

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar