Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Ćezare Prandeli, doskorašnji trener Fjorentine, najavio je da će se potpuno povući iz fudbala.

Prandeli je odlučio da se potresnim pismom oglasi i da objasni zbog čega smatra da više nikada neće ponovo biti trener.

PROČITAJTE JOŠ

„Ovo je drugi put da sam napustio Fjorentinu. Prvi put nije bila moja odluka, ali ovog puta jeste. U životu, pored dobrih vremena, postoje i mračni momenti koji mogu da vas sruše.

Prošao sam kroz period stalnog remećenja koje me je sprečilo da budem ono što zaista jesam. Počeo sam ovo iskustvo sa radošću i ljubavlju, podstrekivan entuzijazmom novih vlasnika. Moguće je da su me moja ljubav prema gradu i uspomene na sjajne momente koje sam iskusio ovde učinile slepim na rane znake da nešto ne valja iznutra.

Moja odluka je vođena ogromnom odgovornošću koju imam prema igračima, klubu i – zadnje, ali ne i najmanje važno – prema navijačima Fjorentine, koje veoma poštujem.

Foto: EPA-EFE/SIMONE ARVEDA

Svi igrači na ovom nivou imaju talenat, i kada imaš talenat onda i veoma dobro opažaš – Ne želim da moja ometenost uhvati maha i da utiče na igre tima.

Prethodnih meseci, crni oblak se razvio u meni, promenio je način na koji gledam stvari, došao sam ovde da dam 100 procenata, ali osećam da to više nije moguće i zbog toga sam odlučio da se povučem zarad dobra svih koji su uključeni.

Želim da se zahvalim Roku Komisu i njegovoj predivnoj porodici, Džou Baronu i Danijel Prejd, koji su uvek bili odmah iza ovog tima i mene. Najviše od svega, želim da se zahvalim ljudima iz Firence, koji znam da će razumeti.

Svestan sam da bi ovo mogao da kraj moje karijere kao trenera, ali ne žalim i ne želim da žalim. Svet čiji sam deo bio gotovo čitav moj život možda više nije pravi za mene – više se ne vidim u njemu. Svakako sam se promenio, ali svet napreduje brže nego što sam mislio. Zbog toga verujem da je došao trenutak za mene da prestanem da budem ‘brisan’, da stanem za trenutak i da ponovo otkrijem moje istinsko sebe još jednom.

Ćezare Prandeli“, napisao je slavni italijanski strateg.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar