Musa
Foto: EPA-EFE/ROBERTO BREGANI

Siniša Mihajlović je sa Bolonjom bacio na kolena Inter, i to usred Milana, preokretom sa 2:1, a tandem istog imena izrastao je u junake - Musa Džuvara i Musa Berou. Strelac prvog gola za ekipu srpskog trenera krije filmsku životnu priču.

Musa Džuvara je zatresao mrežu Handanovića u 74. minutu, da bi u 80. Berou spakovao ceo plen za Bolonju.

PROČITAJTE JOŠ

Odjednom su se našli u centru pažnje italijanske fudbalske javnosti, a Džuvara ima i neverovatnu životnu priču koja ga prati. Mladi Musa ima tek 18 godina, a sa 14 je stigao iz Gambije na Apenine – sam.

Došao je brodom, kao izbeglica, u potrazi za boljim životom!

Iskrcao se na Siciliji 2016, bez igde ikoga, svestan da je prepušten sam sebi kao tinejdžer. Danas je zvezda Kalča i jedan od novih pulena Siniše Mihajlovića.

Džuvara je poput brojnih sunarodnika pobegao od bede i rata, pa je smešten u jedan prihvatni centar blizu Potence. Tu je i počeo da igra fudbal u lokalnom klubu, da bi preko Virtus Aviljana i Kjeva stigao do severa Italije.

U Aviljanu je imao sreću da radi sa Vitantoniom Sumom, koji mu nije bio samo trener, već i zaštitnik, da bi ga potom i usvojio kada su ga se biološki roditelji odrekli, piše goal.com.

Kratak period proveo je i u Torinu i partijama na čuvenom turniru u Vijaređu, sa tri gola na tri meča, zapao za oko skautima Bolonje koji su bili najbrži i doveli ga prošlog leta.

Musa
Čudesna priča Muse Džuvare; Foto: EPA-EFE/ROBERTO BREGANI

Prepoznali su potencijal i to počinje da im se isplaćuje sada, jer Siniša Mihajlović nema problem da talentovane tinejdžere „baci u vatru“. Džuvara je debitovao u Kupu protiv Udinezea u decembru prošle godine, a prvi nastup u Seriji A imao je protiv Rome ove godine.

U nedelju je stupio na veliku scenu. Na teren „Đuzepe Meace“ kročio je u 65. minutu i izjednačujućim pogotkom, prvim u seniorskoj karijeri, dopisao novu epizodu u svoju čudesnu priču.

Debitantski gol, izjednačenje, a pre četiri godine gotovo da nije ni igrao fudbal. Musa Džuvara je glavni akter neverovatne fudbalske bajke…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare