Foto: EPA-EFE/Juan Herrero

Opravdali su četvrtfinalni mečevi Lige šampiona sva očekivanja i cela Evropa nestrpljivo čeka nastavak sage i revanš mečeve koji će odlučiti ko će u polufinale najboljeg evropskog takmičenja.

Prvi na teren će izaći izabranici Barselone i Pari Sen Žermena (utorak, 21.00), kao i Borusije Dortmund i Atletiko Madrida (utorak, 21.00).

Bila je prava goleada prethodne srede kada su ovi timovi blistali na „Parku prinčeva“ i „Vandi Metropolitano“, ali danas će biti sasvim drugačija priča. Barselona je slavila u gostima sa 3:2 i zasluženo je nakon preokreta stigla do trijumfa.

PROČITAJTE JOŠ

Ako Barsa bude, potencijalno, došla do finala Lige šampiona, odluka trenera Ćavija Ernandeza da usred sezone najavi ostavku na leto ispostavila bi se kao čista genijalnost.

Od tog momenta Katalonci su proigrali i sve se u igri nekadašnjeg šampiona Evrope sklopilo. Sa druge strane, saga oko transfera Kilijana Mbapea sigurno nije pomogla „svecima“ koji neće biti zadovoljni samo titulom u Ligi 1.

Takva je atmosfera u PSŽ-u već nekoliko godina i jednostavno Francuzi ne uspevaju nikako da osvoje najprestižniji trofej u Evropi.

Kylian Mbappe Foto:Jack Abuin / Zuma Press / Profimedia

Sada je pred njima težak zadatak jer se Barselona sigurno neće povući i čekati da Francuzi preokrenu.

U sličnoj situaciji se nalazi i Borusija iz Dortmunda koja je poražena na gostovanju od Atletiko Madrida sa 2:1 u prvoj utakmici.

Ipak, pokazao je Atletiko u više navrata ove sezone da više nije tim koji se isključivo brani i očekuje se jedna efikasna predstava. Borusija jeste autsajder, ali pred „paklom“ „Vestfalena“ ništa nije sigurno.

EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

U sredu će se odigrati mečevi koje će pratiti ceo svet, a ukupno 10 golova viđeno je u prvim duelima Real Madrida i Mančester sitija, te Arsenala i Bajern Minhena.

Madriđani i „građani“ odigrali su 3:3 u četvrtfinalu na „Santjago Bernabeu“, dok je rezultat na „Emirejtsu“ bio 2:2.

Zaista je velika šteta što će i sutra oba meča biti igrana u istom terminu, jer će prštati na sve strane od 21.00 tog dana.

Falilo je baš to Ligi šampiona koja je ove sezone bila dosadnija nego ikada ranije. Sve je nekako od početka bilo monotono, ali su ova četvrtfinala naterala ekipe da upale motore.

Foto: AP Photo/Rui Vieira)

Finale pre finala pokazalo je zašto je ponelo epitet najvažnijeg meča ove godine. Ipak, Siti je bio bez Kevina de Brujnea i Kajla Vokera, dva startera, u tom duelu. To se i osetilo u defanzivi „građana“ koji su olako dozvolili Realu da ih tri puta „slomi“.

Povratak Belgijanca u vezni red Sitija daće Pepu Gvardioli veliku prednost, dok će Karlo Ančeloti morati da pronađe rešenje za najboljeg igrača Premijer lige.

Sa druge strane i Real je bio tanak u defanzivi i pukim talentom i majstorstvom uspeli su da obezbede nerešen rezultat.

Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Prethodne godine u istoj situaciji, samo u polufinalu, Siti je slavio sa 4:0 i ugasio je nade Reala na „Etihadu“.

Arsenal je tokom vikenda poražen od Aston Vile kući (0:2) i tako je ugrozio svoje šanse za titulu u Premijer ligi. Neće biti veseli izabranici Mikela Artete pošto su i u Ligi šampiona na pragu eliminacije posle 2:2 protiv Bajerna.

Bavarci su odigrali jedan od najboljih mečeva ove sezone i s obzirom da su izgubili titulu u Nemačkoj, imaće motiv više da naprave podvig u Ligi šampiona.


Parovi četvrtfinala Lige šampiona

utorak, 16. april

Borusija Dortmund – Atletiko Madrid 21.00

Barselona – PSŽ 21.00

sreda, 17. april

Mančester siti – Real Madrid 21.00

Bajern – Arsenal 21.00

utorak, 9. april

Arsenal – Bajern 2:2 (1:2)

Real Madrid – Mančester siti 3:3 (2:1)

sreda, 10. april

Atletiko Madrid – Borusija Dortmund 2:1 (2:0)

PSŽ – Barselona 2:3 (0:1)


Cup tree provided by Sofascore

BONUS VIDEO Hari Kejn – het-trik protiv Majnca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar