Foto: StarSport

Kristijano Ronaldo odreagovao je impulsivno na utakmici protiv Srbije u drugom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru, kada je bacio kapitensku traku.

Srbija i Portugal su se u subotu sastali na stadionu „Rajko Mitić“, a Ronaldo je u 93. minutu postigao pogodak koji nije priznat.

PROČITAJTE JOŠ:

Sudije nisu videle da je lopta prešla gol-liniju neposredno pre intervencije štopera Stefana Mitrovića, koji je odmah zatim odbranio i udarac Bernarda Silve.

Ronaldo je, videvši da od gola nema ništa počeo da gestikulira besno prema linijskom sudiji, a onda je krenuo da napusti teren i bacio je kapitensku traku Portugala, iako meč još nije bio gotov.

„Iusport“ dva dana posle celog incidenta piše da Ronaldu možda preti kazna FIFA zbog ponašanja koje može da se okarakteriše kao „uvredljivo ili nasilničko“.

Disciplinski pravilnik FIFA jasno nalaže da „akteri fudbalskih utakmica moraju da postupaju shodno pravilima, u skladu sa FIFA statutom, uputstvima, pravilnikom i principima fer-pleja, lojalnosti i integriteta igre“.

Ovo je član 11 Disciplinskog pravilnika, a kazniće se „svako ko naruši ili diskredituje fudbal ili organizaciju FIFA“.

Ukoliko se prekrši ovaj član, fudbaleru potencijalno sledi kazna odsustva, odnosno suspenzije van terena, ali za sada Ronaldu takva sankcija nije izrečena.

Inače, Srbija i Portugal su na stadionu „Rajko Mitić“ odigrali nerešeno 2:2.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar