Foto: EPA-EFE/Julio Munoz

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda preokrenuli su protiv Sevilje i sa 3:2 u Španiji gotovo bukirali mesto u četvrtfinalu Lige šampiona, dok je Porto slavio protiv Juventusa sa 2:1.

PROČITAJTE JOŠ

Kada Borusija igra u Ligi šampiona gotovo bez izuzetka je heroj tih mečeva Erling Braut Holan. Tako je bilo i ove srede jer je mladi norveški napadač postigao dva pogotka i tako doneo Nemcima znatno mirniji revanš protiv tima kojih prethodnih sedam mečeva nije primio nijedan gol. Nemanja Gudelj je na teren ušao na početku drugog poluvremena kada je zamenio Ivana Rakitića.

Uz to je Holan postao i fudbaler koji je najbrže postigao 10 golova za jedan tim u Ligi šampiona i tako srušio rekord Roja Makaja (do 10. gola stigao na 10. meču za Bajern).

Sevilja je povela već u sedmom minutu golom Susa, a to kao samo da je razljutilo Nemce. Najpre je Daud doneo izjednačenje, a onda je usledio bljesak Holana, koji je postigao dva pogotka do poluvremena.

U nastavku je Borusija uglavnom brinula o odbrani sopstvenog gola, dok je Sevilja tek povremeno pretila. Istakao se pokušaj Oskara iz slobodnog udarca u 74. minutu kada je pogodio stativu.

Gol nade da bi Sevilja mogla do dobrog rezultata u Nemačkoj postigao je Luk de Jong na asistenciju Oskara.

Porto – Juventus 2:1 (1:0)

(Taremi 2, Marega 46 – Kjeza 82)

Stadion: „Dragao“. Gledalaca: Bez prisustva publike. Sudija: Karlos del Sero (Španija).

Porto: Markesin, Sanusi, Pepe, Mbemba, Manafa, Otavio (od 57. Luis Diaz), Serhio Oliveira (od 91. Čiko Konsensao), Uribe, Korona (od 91. Ndiaj), Taremi, Marega (od 66. Grujić).

Juventus: Ščesni, Danilo, De Liht, Kjelini (od 35. Demiral), Aleks Sandro, Kjeza, Rabio, Bentakur, Mekeni (od 63. Morata), Kuluševski (od 77. Morata), Ronaldo

Sevilja – Borusija 2:3 (1:3)

(Suso 7, De Jong 84 – Daud 19, Holan 27, 43)

Stadion: „Ramon Sančez Piskuan“. Gledalaca: Bez prisustva publike. Sudija: Deni Makelie.

Sevilja: Bono, Eskudero, Dijego Karlos, Kunde, Navas, Rakitić (od 46. Gudelj), Fernando, Žordan (od 72. Oskar), Gomez (od 72. Tores), Suso (od 60. De Jong), El Nesiri (od 60. El Hadadi).

Borusija: Hic, Mori Bauza, Akanđi, Humels, Gereiro (od 76. Pašlak), Daud (od 89. Menije), Kan, Belingem, Rojs (od 80. Brandt), Sančo, Holan.

Liga šampiona, osmina finala

UTORAK

Barselona – Pari Sen Žermen 1:4 (1:1)

(Mesi 27p – Mbape 32, 65, 85, Kin 70)

Lajpcig – Liverpul 0:2 (0:0)

(Salah 53, Mane 58)

SREDA

Porto – Juventus 2:1 (1:0)

(Taremi 2, Marega 46 – Kjeza 82)

Sevilja – Borusija Dortmund 2:3 (1:3)

(Suso 7, De Jong 84 – Daud 19, Holan 27, 43)

UTORAK (23. februar)

21.00 Atletiko Madrid – Čelsi

21.00 Lacio – Bajern

SREDA (24. februar)

21.00 Atalanta – Real Madrid

21.00 Borusija Menhengladbah – Mančester siti

DRUGO POLUVREME

90. minut Kraj mečeva!

84. minut Gol nade za Špance! (Sevilja – Borusija)

Luk de Jong je postigao veoma, veoma važan gol za Sevilju. U trenucima kada je delovalo da će Nemci mirno privesti posao kraju De Jong je uspeo da zatrese mrežu i da tako da vetar u leđa svom timu pred završne minute i revanš.

82. minut Gol „stare dame“! (Porto – Juventus)

Juventus je bio u potpunom nokdaunu i delovalo je kao da izabranici Andree Pirla ne bi mogli da postignu gol koliko god da se potrude. A onda je mladi Federiko Kjeza bljesnuo na asistenciju Adrijena Rabioa i postigao gol za 2:1.

73. minut Stativa iz slobodnjaka! (Sevilja – Borusija)

Kako je samo tukao Oskar Rodrigez iz slobodnog udarca! Momak koji je prošao fudbalsku školu Real Madrida tukao je sjajno sa 20 metara, ali je pogodio stativu golmana Hica. Ipak, nije ni čuvar mreže „milionera“ bio bez posla jer se nakon stative, od njegove rukavice lopta odbila u polje.

Foto: EPA-EFE/Julio Munoz

66. minut Grujić ulazi u igru! (Porto – Juventus)

Strelac drugog gola Marega napustio je igru, a zamenio ga je reprezentativac Srbije Marko Grujić.

60. minut Borusija oborila tempo (Sevilja – Borusija)

U ovim momentima u Španiji nema izrazitih prilika, Borusija vrši visoki presing, a Španci ne uspevaju da naprave razliku.

Holan je postigao 10 golova u Ligi šampiona na sedam mečeva za Borusiju i tako postao igrač koji je najbrže stigao do ovog učinka. Srušio je rekord Roja Majaka koji je to učinio za deset mečeva u dresu Bajerna.

52. minut „Stara dama“ ne liči na sebe! (Porto – Juventus)

I dok navijači Porta proživljavaju san, simpatizeri „stare dame“ prolaze kroz agoniju. Niko nije mogao ni da pomisli da će izabranici Andree Pirla odigrati tako bledo ove srede.

46. minut Drugi gol Porta! (Porto – Juventus)

Scenario iz prvog poluvremena je Porto ponovio i u nastavku. Musa Marega je već u prvom minutu nastavka postigao pogodak za 2:0 na asistenciju Vilsona Manafe.

46. minut Gudelj ulazi u igru! (Sevilja – Juventus)

Reprezentativac Srbije Nemanja Gudelj zamenio je na poluvremenu Ivana Rakitića, koji je odigrao jedno od najgorih poluvremena u dresu Sevilje.

DRUGO POLUVREME U TOKU

Porto – Juventus 1:0

(Taremi 2)

Sevilja – Borusija 1:2

(Suso 7 – Daud 19, Holan 27)

43. minut GOL! Nastavlja se teror Holana! (Sevilja – Borusija)

Visoki presing Nemaca se isplatio nakon greške Gomesa. Rojs je uspeo da oduzme loptu rivalu i to odložio do Norvežanina. Holan u tim situacijama ne greši i bilo je to 3:1 za Borusiju nakon samo 43 minuta igre!

41. minut Konačno šansa za Juventus! (Porto – Juventus)

Bilo je potrebno „staroj dami“ gotovo čitavo poluvreme da bi zapretila rivalu. Adrijen Rabio je bio u odličnoj šansi, ali je Markesin dobro reagovao i to je bila prva njegova intervencija ovog dana.

Foto: EPA-EFE/ESTELA SILVA

38. minut Sevilja diktirao tempo (Sevilja – Borusija)

U ovim momentima Španci drže loptu u nogama, dok Borusija pokušava kroz presing da natera rivala na grešku. Ipak, aktuelni osvajač Lige Evrope stalno menja stranu, a „milioneri“ ne uspevaju da ulove protivnika u kontranapadu.

35. minut Nova glavobolja za Juventus (Porto – Juventus)

Đorđo Kjelini se požalio na povredu, a nakon pregleda lekarskog tima odlučeno je da je bolje da napusti teren. Italijanski štoper je napustio teren, a zamenio ga je Merih Demirel.

27. minut GOL! Blickrig Nemaca (Sevilja – Borusija)

Sjajna kombinacija mladih igrača Borusije. Džejdon Sančo je sjajno odigrao u srce kaznenog prostora, a Holan je to spakovao za preokret od 2:1 u Španiji. Kakve mečeve samo gledamo večeras!

EPA-EFE/Julio

19. minut GOL! Stigao nemački odgovor! (Sevilja – Borusija)

Sevilja je povela golom Susa, ali se nije dugo čekala reakcija Borusije. Gostujući tim je izjednačio preko Dauda u 19. minutu, a i u ovoj akciji je učestvovao Erling Braut Holan, koji je upisao asistenciju.

7. minut Gol i u Španiji! (Sevilja – Borusija)

Kakav početak mečeva za ljubitelje fudbala. Suso je u sedmom minutu dobio loptu na ivici kaznenog prostora i nije se mnogo libio da šutirao. Na putu ka mreži je neko dotakao loptu, pa je ona na kraju prevarila golmana Hica koji nije mogao da uradi ništa. Bio je ovo prvi pogodak Dauda nakon 26 šuteva, a svi prethodni su bili van okvira gola.

2. minut GOL! Početak iz snova za Porto! (Porto – Juventus)

Prvi napad Porta i odmah pogodak! Mehdi Taremi je natrčao na tu loptu u kaznenom prostoru i zakucao je pod prečku iza leđa Ščesnog. Porto vodi od 2. minuta sa 1:0. Bio je ovo najbrži pogodak (63 sekundi) u nokaut faze Lige šampiona nakon gola Davida Alabe protiv Juventusa 2013. godine (24 sekunde).

1. minut Krenuli su mečevi u Ligi šampiona!

 

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar