Foto: Angelos Tzortzinis / AFP / Profimedia

Nastavlja se haos.

Situacija nakon ubistva navijača AEK-a se i dalje ne smiruje, a policija, koja je napravila seriju propusta, sada radi na rasvetljavanju teškog zločina. Tokom jučerašnjeg dana je usledila serija hapšenja, a prema poslednjim informacijama uhapšeno je još pet hrvatskih navijača koji su pokušali da pobegnu iz Atine.

Navodno, Hrvati su primećeni u luci „Igumenica“ od strane lučke policije, dok su se navodno ukrcavali na brod za Italiju.

PROČITAJTE JOŠ

Petorica Hrvata naumila su da pobegnu brodom u Bari, a nisu imali opravdan razlog boravka u Grčkoj. Prema pisanju grčkih medija, rekli su kako su došli u Grčku turistički, no policiji je bilo čudno što nemaju nikakav prtljag pa ih je to i otkrilo.

Oni su prvo privedeni u zgradu policije, gde je uviđajem pokazano da su učestvovali u strašnom incidentu, koji je završen smrtnim ishodom navijača AEK-a.

Kako prenose grčki mediji, uhapšeni će, po završetku istrage posebnim načinom biti prebačeni u Atinu. U utorak je uhapšen i 19-godišnji Hrvat, koji je primećen kako putuje autobusom za Albaniju, a osumnjičen je da je umešan u sukob u atinskom naselju Nova Filadelfija.

Kasnije tokom dana, svi ranije uhapšeni huligani biće izvedeni pred tužioca, gde ih, prema informacijama grčkih medija očekuju krivične prijave.

BONUS VIDEO Opsadno stanje na ulicama Atine posle ubistva navijača

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar