Foto: Shutterstock

Koristili posebnu tehnologiju kako bi varali kladionice.

Španska policija, Interpol i Europol razotkrila je kriminalnu organizaciju koja je na neobičan način prevarila kladionice.

Pročitajte još

Utvrđeno je da je u Španiji osnovana kriminalna mreža koju čine državljani Bugarske i Rumunije. Oni su koristili posebnu tehnologiju u vidu satelita preko kojih su uživo pratili razna sportska takmičenja. Time su uspeli da vide rezultat pre nego što to registruju kladionice.

Tako su napravili niz prevara i došli do ozbiljnog novca.

Otkriveno je i da je vođa organizacije, inače nekadašnji bugarski stonoteniser, potplatio pojedine fudbalere koji su igrali za rumunske fudbalske klubove.

Europol navodi da su se pripadnici ove grupe najčešće kladili na utakmice u azijskim i južnoameričkim fudbalskim ligama, ali i u Bundesligi. Sumnja se da su dobili novac i na UEFA Ligi nacija, Svetskom prvenstvu u Kataru, kao i na ATP i ITF teniskim turnirima.

Tokom policijske akcije uhapšeno je 23 osobe, pretražene su četiri kuće, zaplenjene dve, kao i tri luksuzna vozila, dva satelita, uređaj za ometanje signala, 47 računa u banci, 80 mobilnih telefona…

Cela akcija je trajala nekoliko meseci, a početkom septembra vođa, odnosno bivši bugarski stonoteniser, izručen je Španiji.

Deo grupe je još u begu, a istraga nije zatvorena jer policija pokuša da identifikuje korumpirane sportiste koji su umešani u celu priču.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare