Foto:Srdjan Stevanovic/Starsport.rs/Srdjan Stevanovic/Getty Images

Svetska smotra u Humskoj

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde odmeriće snage u 171. večitom derbiju u sredu od 18 sati na stadionu u Humskoj.

Večiti derbi odavno nije bio značajniji, pošto crveno-beli imaju tek dva boda viška, dok crno-beli imaju nekoliko uzastopnih kikseva, ali su naoštreni da sa velikim rivalom uđu u brobu za titulu.

PROČITAJTE JOŠ:

Ono što će biti interesantno jeste da bi na terenu mogli da se nađu fudbaleri iz čak 21 zemlje.

Od Kurasaa, preko „pola“ Afrike do Južne Koreje i Novog Zelanda… Potpuno šarenilo.

Tokom letnjeg prelaznog roka i Zvezda i Partizan su doživeli velike promene u igračkom kadru, sve u nadi da će oba tima napraviti uspeh i u Evropi, ali bezuspešno.

Neka pojačanja su se već pokazala kao nedovoljno dobra, čak i za našu Superligu, dok neka poput Mateuša Saldanje i In-Bom Hvanga i te kako imaju šta da kažu i pokažu na terenu.

Letos je inače promenjeno pravilo o strancima u srpskom fudbalu, pa se više kao takvi ne računaju igrači koji imaju pasoš neke od zemalja Evropske unije, a klubovi su to znali da iskoriste. Tako smo došli u situaciju da pred derbi u sredu šansu da se nađu na terenu čekaju fudbaleri iz više od 20 zemalja.

PROČITAJTE JOŠ:

Najviše ih je ih Srbije (još uvek), a onda slede Crna Gora, Izrael, Gana i Senegal sa po dva fudbalera. Kad smo već kod Izraela, da spomenemo i trenera Baraka Bahara, za koga je ova utakmica posebno bitna nakon neuspeha u Evropi.

Večiti derbi pratiće se još i na dalekom Kurasau, ostrvu u Karibima, Brazilu, Kongu, Novom Zelenadu, Gabonu, Nigeriji, Obali Slonovače, Australiji, Zambiji, Burkini Faso, Južnoj Koreji, dok od evropskih zemalja po jednog predstavnika imaju Holandija, Norveška, Belgija, Austrija i komšijska Bosna i Hercegovina.


STRANCI NA DERBIJU

Kurasao (Severina)

Senegal (Kanute, N’Diaje)

Holandija (Menig)

Izrael (Natho, Glazer, Bahar)

Brazil (Saldanja)

Kongo (Kalulu)

Norveška (Zahid)

Belgija (De Medina)

Novi Zeland (Stamenić)

Gabon (Kanga)

Nigerija (Olajinka)

Austrija (Dragović)

Obala Slonovače (Kraso)

Australija (Degenek)

Zambija (Kangva)

Burkina Faso (Điga)

Južna Koreja (Hvang)

Gana (Ado, Bukari)

Crna Gora (Šćekić, Ivanić – povređen)

BiH (Saničanin)


Naravno, teško je očekivati da će svi na teren, ali nada kod svakog postoji da će dobiti šansu na utakmici koju svi žele da igraju i da se na njoj dokažu.

Za sada je Saldanja najbolji strelac lige sa 13 golova i četiri asistencije, ali se od Partizanovih pojačanja odlično pokazao i Gajas Zahid, koji trenutno ima šest golova i dve asistencije, te je uz Bibarsa Natha veoma važan u ofanzivnoj, ali i veznoj liniji crno-belih.

Što se Zvezde tiče, tamo je „šarenilo“ u sastavu malo veće od početka sezone, često se menjaju startne postave i formacije, pa ne može mnogo da se prognozira koga će Bahar izabrati među 11. Čini se da su od stranca sigurni Hvang i Bukari, kao i Dragović, dok će Ivanić propustiti derbi zbog povrede.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar