Nacionalni stadion
Foto:Promo/FSS

Tim Kreni-Promeni i Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti (UZUZ) pokrenuli su peticiju protiv izgradnje novog nacionalnog stadiona.

Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti saopštilo je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izneo odluku o izgradnji nacionalnog stadiona, a da građanima Srbije nije predočena studija o ekonomskoj opravdanosti takvog poduhvata.

PROČITAJTE JOŠ

„U trenucima produbljivanja ekonomske krize, ali i imajući u vidu stanje u zdravstvenom sektoru koji prati manjak smeštajnih i zdravstvenih kapaciteta, stanje u obrazovanom sistemu, izgradnja ovakvog objekta deluje neosnovana“, naveo je UZUZ.

Udruženje je dodalo da izgradnja stadiona van Beograda oko koga bi trebalo da nikne novo naselje, deluje kao još jedan projekat u kojem se javni interesi podređuju privatnim, a postoji ozbiljan stepen sumnje da se zapravo radi o projektu pranja novca.

Uz napomenu da po mnogo čemu ovaj projekat podseća na Beograd na vodi, UZUZ je najavio da je prvi korak skupljanje 10.000 potpisa, a drugi će biti organizovanje ljudi koji će učiniti sve da spreče izgradnju stadiona.

„U momentima kada nije formirana nova Vlada, ne postoje kapaciteti izvršne vlasti da donosi definitivne odluke o projekata od nacionalnog značaja, a unapred doneta odluka predsednika Republike je uzurpiranje ustavnih ovlašćenja koja mu ne pripadaju“, navedeno je u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare