Foto: EPA-EFE/Michael Regan

Fudbaleri Evertona savladali su Arsenal u meču 33. kola engleske Premijer lige rezultatom 1:0.

PROČITAJTE JOŠ...

„Karamele“ su do pobede došle nakon odličnog prodora Rišarlisona po desnom krilu, koji je loptu dobijenu iz poslednje linije driblingom pretvorio u šansu za centaršut.

Kako je nešto lošije zahvatio loptu, ona je umesto ka petercu, gde je u naletu bio jedan od njegovih saigrača, završila bliže Berndu Lenou, golmanu Arsenala.

Na sreću po ekipu iz Liverpula, čuvar mreže tima iz Londona je očajno reagovao, lopta ga je više pogodila nego što ju je on zaustavio, pa je završila u mreži, a Nemcu je, dok su igrači Evertona slavili, preostalo samo da u čudu gleda oko terena.

Ovim porazom Arsenal, čiji navijači su ranije protestovali zbog odluke kluba da uđe u Superligu, je svoje šanse da se domogne mesta koje vodi u Ligu Evrope sveo na manje od minimuma, s obzirom na to da zauzima deveto mesto na tabeli sa šest bodova manje uz meč manje u odnosu na Everton, sedam u odnosu na Liverpul, dok petoplasirani Vest Hem, koji takođe ima jednu utakmicu manje od „tobdžija“, ima 55 bodova, devet više od Arsenala.

Sa druge strane, „karamele“ očekuje borba sa Lesterom (59), Čelsijem (55), Vest Hemom (55), Totenhemom (53), i Liverpulom (53) za mesto koje vodi u jedno od dva evropska takmičenja.

Petak

Arsenal – Everton 0:1 (0:0)

(Leno 76. autogol)

Subota

13.30 Liverpul – Njukasl

18.30 Vest Hem – Čelsi

21.00 Šefild junajted – Brajton

Nedelja

13.00 Vulvs – Barnli

15.00 Lids – MAnčester junajted

20.00 Aston Vila – VBA

Ponedeljak

21.00 Lester – Kristal palas

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar