Foto: FSS

Meč sa Crnom Gorom bi mogao da reši dileme.

Srpski fudbalski reprezentativac Srđan Babić izjavio je u Staroj Pazovi da njegov tim ima veliku želju da se plasira na Evropsko prvenstvo, koje će naredne godine biti održano u Nemačkoj.

Srbija će u subotu gostovati selekciji Mađarske u meču grupe G kvalifikacija za EP 2024. „Orlovi“ će 17. oktobra dočekati Crnu Goru u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ

„Igrao sam na dva Svetska prvenstva, sa omladincima na Novom Zelandu i prošle godine sa seniorskom reprezentacijom u Kataru. Nema lepšeg osećaja nego braniti boje svoje zemlje na tako važnoj sportskoj manifestaciji. Imamo veliki motiv da povežemo dva velika takmičenja i daćemo sve od sebe da Srbiju odvedemo u Nemačku“, rekao je Babić u intervjuu za zvanični sajt FSS.

Babić je sa klupe odgledao meč protiv Mađarske (1:2) u Beogradu, da bi u Kaunasu odigrao svih 90 minuta u pobedi protiv Litvanije (3:1).

„Spreman sam da se stavim na raspolaganje i da u potpunosti ispunim zadatke koje dobijem od selektora Dragana Stojkovića. Pred nama su dva najteža iskušenja u kvalifikacijama i svaki bod može da bude presudan. Znalo se već posle žreba ko su favoriti u grupi, ali nas je iskustvo učilo da budemo oprezni jer uvek neko može da iskoči i da napravi iznenađenje. Crnogorci nisu slučajno tu gde jesu. Imamo dva boda više i međusobni duel na domaćem terenu koji bi mogao da reši sve dileme“, dodao je Babić.

On je istakao da je Mađarska ostavila dobar utisak na prethodnom EP.

„Analizirali smo njihovu utakmicu protiv Engleske, jasno je da se radi o vrlo uigranoj i homogenoj ekipi. Organizovani su na svakom delu terena, igraju odgovorno, ne prave greške i znalački koriste svaku priliku za kontranapad. U Beogradu su nam dali dva brza gola i odmah se povukli da čuvaju rezultat. U takvim okolnostima bilo je vrlo teško probiti bedem ispred njihovog šesnaesterca i ugroziti golmana Dibuša“, naveo je Babić.

On je podsetio da je selekcija Srbija imala vremena da se detaljnije pripremi za duel sa Mađarskom.

„Imali smo više treninga na raspolaganju i to je svakako korisna okolnost uoči ovako važnih utakmica. Radili smo puno na nekim detaljima u defanzivi i nadam se da će već u Budimpešti naša odbrana biti na visini zadatka. Moramo da obratimo pažnju na još jedan podatak, nekoliko duela u našoj grupi rešeno je golovima u nadoknadi vremena. Dakle, utakmica traje 90 i kusur minuta i moramo biti maksimalno fokusirani do trenutka dok sudija ne odsvira kraj. Svaki pad koncentracije može da nas košta plasmana na EP. A da li ćemo pobedonosni gol dati u prvom ili devedestpetom minutu, potpuno je svejedno“, istakao je Babić i dodao da su svi igrači spremni da se stave u službu tima.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar