Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Vlahović se povredio, Mitrović ima probleme, Jović tek hvata formu.

Selektor od utorka uveče ima glavobolju više. Ostalo je još manje od mesec dana do početka Svetskog prvenstva u Kataru (20. novembar – 18. decembar), a i dalje nije poznato ko će sve moći da se odazove na poziv otadžbine.

PROČITAJTE JOŠ:

Najveći ponos „orlova“ u prethodne dve godine bio je ofanzivni red. Srbija je igrala lepršavo, efikasno i stalno se išlo na gol više. Dragan Stojković Piksi vratio je formaciju 3-5-2 (u različitim varijacijama) prvi put još od 2010. godine i ere Radomira Antića.

To nikog nije začudilo jer u 21. veku Srbija verovatno nije imala bolje napadače na raspolaganju u istom moemntu, a „orlovi“ su ofanzivni fudbal naplatili plasmanom u A diviziju Lige nacija, odlaskom na Svetsko prvenstvo i skokom na FIFA rang listi.

Aleksandar Mitrović ima hronične probleme sa zadnjom ložom i skočnim zglobom zbog čega je ove sezone morao da propusti dva susreta. Nije to preterani razlog za zabrinutost, ali sa obzirom na broj mečeva koje igra i koje će odigrati do Mundijala praktično bez pauze svi se nadaju da neće biti većih problema.

Foto: EPA-EFE/KIERAN GALVIN

Najbolji strelac u istoriji Srbije bi trebalo da bude vođa „orlova“ na Mundijalu, a niko ne želi scenario „šta bi bilo kad bi bilo“ u slučaju njegovoj izostanka.

Mitrović je ove sezone na 11 susreta Premijer lige postigao devet golova i tako nastavio sjajnu formu od prošle sezone.

Veća briga u ovom trenutku je šta se dešava sa Dušanom Vlahovićem. Po prvim informacijama u pitanju je povreda primicača (u slučaju da je mišič pukao mirovanje je od 12 do 16 nedelja, tek bi trebalo da bude odrađeno snimanje), a ostaje da Juventus potvrdi o čemu se tačno radi. U slučaju najgorih prognoza Srbija bi mogla da ostane bez Vlahovića za Mundijal.

Dušan Vlahović
Dušan Vlahović; Foto: Screenshot Twitter Giac_Ciap

Vlahović je napustio meč protiv Benfike (4:3) u 70. minutu, a kada je seo na klupu postalo je evidentno da je osetio bol. U jednom trenutku je delovalo čak da plače na klupi. Pravio je manje grimase dok je izlazio iz igre, ali tek kada je seo na klupu postalo je jasno koliko je stvar ozbiljna.

Masimilijano Alegri, trener Juventusa, nije govorio o stanju povrede Vlahovića, a tek se očekuju rezultati snimanja.

Problematično je i što se Luka Jović od dolaska u Fjorentini ne snalazi najbolje. Doveden kao zamena za Vlahovića koji je otišao put Torina deluje nesnađeno i ne predstavlja pravog lidera kluba.

EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Ove sezone je postigao tek četiri pogotka na 16 utakmica, ali dobra vest što je tri puta bio precizan u oktobru. Uz to je Stojković sjajno prepoznao njegove kvalitete (svojevremeno je govorio da će se čuti sa Karlo Ančelotijem zbog statusa napadača), ali ga je uglavnom koristio kao treću opciju u napadu.

Srbija ima tri vrhunska napadača u ovom trenutku koji imaju problema sa povredama, a četvrti koji bi eventualno mogao da krene put Katara je već završio sezonu. Dejan Joveljić, napadač Los Anđeles Galaksija, već sada je završio sezonu, pa je teško očekivati da bi sada mogao da se nađe na spisku. Do Mundijala je ostalo još manje od mesec dana, ali toliko dugo on neće imati takmičarski meč.

Da li će ovo naterati Piksija da razmišlja o povratku na formaciju sa samo jednim napadačem ili ćemo videti neka druga rešenja u napadu videće se na pripremnom meču protiv Bahreina (18. novembra u 17.00) koji se igra šest dana pre duela Srbije i Brazila.

BONUS VIDEO: Gardijan prognozira da su Piksijevi orlovi deseti favoriti u Kataru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar