Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, saopštio je spisak igrača za odlučujući meč i gostovanje Portugalu 14. novembra, odnosno duel sa Katarom tri dana ranije na samom kraju kvalifikacija za Mundijal 2022. godine.

PROČITAJTE JOŠ

Selektor Stojković opredelio se za 27 fudbalera, jer „orlove“ najpre 11. novembra očekuje i prijateljski susret sa selekcijom Katara.

Na spisku reprezentacije Srbije nema većih iznenađenja, najveće je poziv golmanu Torina Vanji Milinkoviću-Saviću, kome će ovo biti prvi da se nađe u A timu.

Jasno je da se Piksi odlučio za najjači tim i proverene snage, jer ovu generaciju u Lisabonu čeka meč godine.

Portugalci će gostovati Irskoj, takođe 11. novembra, i u slučaju da ne izgube u Dablinu, pobednik okršaja u Lisabonu odlučiće ko će direktno na Svetsko prvenstvo 2022. godine.

Gledajte Srbiju uz SBB i EON pakete

Mečeve Srbije u kvalifikacijama za Mundijal 2022. u Kataru mogu da gledaju svi SBB korisnici, na EON, TotalTV i D3 platformama, a mogu da se prate i ako niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže. Dakle, preko bilo kog interneta. (Promo)

„Orlovi“ bi i remijem mogli da prođu dalje ukoliko Irska prethodno odigra za njih i savlada Kristijana Ronalda i ekipu.

Prvo mesto u grupi vodi direktno na Mundijal, dok će drugoplasirane ekipe u nikad teži baraž, jer se igra polufinale i finale, i samo pobednici tri turnira će se plasirati u Katar.

SPISAK REPREZENTACIJE SRBIJE

Golmani: Marko Dmitrović (Sevilja), Predrag Rajković (Rems), Mile Svilar (Benfika), Vanja Milinković-Savić (Torino);

Odbrana: Strahinja Pavlović (Monako), Miloš Veljković (Verder), Stefan Mitrović (Hetafe), Uroš Spajić (Krasnodar), Matija Nastasić (Fjorentina), Nikola Milenković (Fjorentina);

Sredina terena: Darko Lazović (Verona), Nemanja Radonjić (Benfika), Filip Kostić (Ajntraht), Mihailo Ristić (Monpelje), Filip Mladenović (Legija), Nemanja Gudelj (Sevilja), Nemanja Maksimović (Hetafe), Uroš Račić (Valensija), Saša Lukić (Torino), Marko Grujić (Porto), Filip Đuričić (Sasuolo), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Dušan Tadić (Ajaks), Andrija Živković (PAOK);

Napad: Aleksandar Mitrović (Fulam), Luka Jović (Real Madrid), Dušan Vlahović (Fjorentina).

BONUS VIDEO Čileanac koji je zavoleo Srbiju, našu hranu, devojke i srpski jezik, a sve zbog fudbala

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare