Povratak proverenim snagama.

Fudbaleri Srbije igraće protiv selekcije Crne Gore u meču drugog kola grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, od 20.45 u Podgorici.

Selektor Dragan Stojković Piksi iznenadio je prvom postavom u prvom kolu protiv Litvanije, ali će protiv “sokolova” imati nekoliko dilema.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, deluje da je golman Torina Vanja Milinković-Savić zakucao mesto u startnih 11, te bi bilo pravo čudo videti nekog drugog na golu.

Iako je Strahinja Eraković odigrao sjajan meč protiv Litvanaca, očekuje se da bi umesto njega na poziciji štopera šansu trebalo da dobije fudbaler Fjorentine Nikola Milenković.

Poslednji stubovi odbrane trebalo bi da budu isti kao i u prvom kolu, te će najverovatnije na teren istrčati Nemanja Gudelj i jedan od najboljih pojedinaca “orlova” na Mundijalu, Strahinja Pavlović.

Desni bok drži fudbaler PAOK-a Andrija Živković, dok će Piksi najveću dilemu imati na poziciji levog krilnog igrača.

Fudbaler Juventusa Filip Kostić povredio je ahilovu tetivu tokom meča sa Litvanijom, pa je već ranije napustio reprezentativni kamp. Zbog toga će priliku dobiti na toj poziciji Nemanja Radonjić ili Filip Mladenović.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Njih dvojica su potpuno dva različita tipa igrača i ukoliko se Piksi reši na defanzivu od starta šansu će dobiti Mladenović, ali s obzirom na fudbal koji selektor gaji veća je šansa da će zbog ofanzive od starta na terenu biti Radonjić.

Počeo je Marko Grujić u prvom kolu, i Piksi nije pogrešio. Ipak, na teškom gostovanju mesto Sergeja Milinković-Savića na sredini terena nije upitno. Za partnera će najverovatnije imati vezistu Fulama Sašu Lukića.

Ipak, ukoliko se selektor “orlova” odluči za formaciju sa jednim napadačem, Grujić bi ponovo mogao da dobije priliku u startnih 11.

Sada već standardni napadački trojac blistao je protiv Litvanije i očekuje se da će kapiten Dušan Tadić, uz Dušana Vlahovića i Aleksandra Mitrovića praviti velike probleme Crnoj Gori.

Ukoliko ovo bude startna postava Srbije, samo pet igrača će biti isti, kao u poslednjem duelu u Podgorici 2018. godine, kada su “orlovi” slavili sa 2:0.

PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Tada je blistao Mitrović sa dva gola, a pored njega u startnih 11 našli su se Živković, Tadić, Lukić i Milenković.

Piksi nije hteo da otkriva svoje karte i rekao je da će poslednji trening biti presudan.

„Posle treninga će biti dosta jasnije, a ja ću doneti odluke koje su u interesu tima kada je taktika u pitanju i te se odluke donose uvek hladne glave. Postoji nekoliko opcija i drago mi je zbog toga. Onaj sastav, koji bude istrčao smatraću da je najspremniji što se mog tima tiče i timske igre. I ne treba zabravoti da sada imamo pet izmena, što daje dovoljno prostora i vremena da povlačite neke poteze u odnosu na rezultat i dešavanja na terenu”, rekao je Piksi.

Očekivana startna postava Srbije: V. Milinković-Savić – Pavlović, Gudelj, Milenković – Radonjić, Lukić, S. Milinković-Savić, Živković – Tadić, Vlahović, Mitrović.

Foto: Buildlineup

BONUS VIDEO Fudbaleri Srbije doputovali u Crnu Goru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar