Dragan Stojković Piksi
Foto: Starsport/Pedja Milosavljevic)

Selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković Piksi kaže da je sudija direktno uticao na ishod utakmice sa Rusijom u Moskvi.

Srbija je u prijateljskom susretu poražena sa 0:4 i „zbornaja“ je potpuno razbila odbranu našeg nacionalnog tima koji je sedamdesetak minuta igrao s igračem manje.

PROČITAJTE JOŠ:

Milan Gajić je skrivio penal i dobio crveni karton, što Piksi kaže da je bilo prestrogo suđeno.

„Kaznili su nas dva puta – penal i crveni karton. Mislim da bi žuti karton bio dovoljan za ovakve utakmice. Šteta što je sudija doneo takvu odluku. To je uništilo utakmicu. Zbog te odluke, svi su gledali samo Rusiju, nas nije bilo vidljivo na terenu“, rekao je Piksi za Čempionat.

Kasnije je za sajt Fudbalskog saveza Srbije opširnije analizirao sve ono što smo gledali u Moskvi, a videli smo po gol Alekseja i Antona Mirančuka, i po pogodak Ivana Sergejeva i Maksima Osipenka.

„Težak rezultat, ali ako je trebalo da se izgubi, onda bolje večeras, ipak je ovo prijateljska utakmica. Sve ono što smo želeli da sprovedemo u delo u nekim taktičkim zamislima, palo je u vodu posle dvadesetak minuta, jer crveni karton je bila očigledno ogromna prednost za rusku ekipu i bilo je teško igrati u nekom jačem ritmu i napraviti bolji rezultat. Šteta zbog toga, mislim da je prestrogo. Penal i isključen igrač u tako ranoj fazi utakmice, ostavilo je traga. Ruska ekipa je jako dobra. Oni su znali da iskoriste tu vrstu prednosti, što nije mala. Nebitno da li je na kraju dva, tri ili četiri prema nula, nisam zadovoljan što nismo bili u egalu i da neke stvari koje smo spremali, nismo videli na delu“, rekao je Piksi za kanal Fudbalskog saveza Srbije.

Njegovi igrači su promašili više izglednih šansi, a ređali su ih Andrija Živković, Sergej Milinković-Savić, Mijat Gaćinović, Luka Jović.

„Šteta, imali smo par odličnih situacija, mislim da je jedan šut Živkovića bio blizu gola, Gaćinović, Luka Jović. Stvorili smo šanse, ali nismo uspeli. Oni su nas kažnjavali i baš koristili tu prednost u jednom igraču. Na ovom nivou je to velika prednost i teško je da se oduprete tome“, kaže Piksi.

Dodao je da će se analizirati šta se desilo u Moskvi i izrazio je nadu da će već u sledećoj utakmici izvesti sastav koji će igrati bolje.

„Nema nikakve panike, i da smo pobedili večeras, ništa se ne bi promenilo. Ovo je samo jedna trening utakmica, ali dobra trening utakmica za Ruse. Tako je ispalo. Idemo dalje, glavu gore i vratićemo se ponovo na ono što svi očekujemo, a to je da igramo dobro i pobeđujemo“.

Otkrio je i da li su igrači utučeni posle ovako teškog poraza, najtežeg tokom Piksijevog mandata na klupi srpske reprezentacije.

„Pričali smo malopre u svlačionici i sami su videli da je to veliki manjak u igri. Rusi su to maksimalno iskoristili. Sigurno bi drugačije bilo i što se igre i rezultata tiče da smo bili u egalu. Ovako je to bilo previše da bi se nešto napravilo, što bi nas zadovoljilo. Idemo dalje, analiziraćemo, kažem, imamo sledeću utakmicu na Kipru i probaćemo da sa 11 igrača popravimo utisak“, zaključio je selektor Srbije.

BONUS VIDEO: Himna reprezentacije Bosne i Hercegovine na meču s Ukrajinom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare