photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Srbija je igrala fudbal kakav Piksi voli da gleda - napadački.

Fudbaleri Srbije savladali su Švedsku sa 4:1 u Beogradu i tako se približili prvom mestu u diviziji B u Ligi nacija.

PROČITAJTE JOŠ:

Zadovoljan igrom svog tima bio je selektor Dragan Stojković Piksi, koji je istakao da je Srbija delovala dominantno na terenu.

„Sigurno da sam ponosan na igrače, na stil igre i fudbal koji želimo da pokažemo. Generalno… Bili smo bolji od Švedske, ne samo gledano u golovima, već i u igri, mislim da smo delovali dominantno, da smo kontrolisali situaciju. Mislim da je ta igra koju i želimo da pokazujemo donela ovakav rezultat. Ovo je jedno prelepo veče za nas, mislim da su i ljudi koji su bili na stadionu, to jest klinci koji su bili… da će otići kući srećni“, rekao je Piksi.

Poseban motiv za „orlove“ bila su deca na stadionu.

„Mi smo na sastanku pred utakmicu upravo i govorili da imamo jednu dodatnu odgovornost. Ta deca gledaju i znam koliko je njima stalo da ostvarimo dobar utisak, da evenutalno i pobedimo. I… upravo je to bila jedna od tema našeg sastanka, da igrači ne zaborave da su na tribinama najverniji navijači i da zaslužuju da zaista vide jednu lepu fudbalsku predstavu. Meni je drago da je ispalo onako kako smo želeli, planirali, zamislili, tako da klinci mogu mirno da spavaju“.

Kratko se osvrnuo i na meč sa Norveškom.

„Pokušaćemo da kroz našu igru i ono što možemo da pružimo na terenu dođemo do pozitivnog rezultata. Ako Norveška bude bolja, kao pravi sportisti, čestitaćemo joj, ali joj neće biti lako, u svakom slučaju“.

Srbija u utorak od 20.45 u Oslu igra odlučujući meč u Ligi nacija, nakon kog će biti jasno da li će se plasirati u A diviziju.

BONUS VIDEO Atmosfera pred meč Srbije i Švedske

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Komentari

Svi komentari (0)