Foto: EPA-EFE/ANTONIO COTRIM

Selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković Piksi opisao je kako je opustio igrače pred utakmicu sa Portugalom.

„Orlovi“ su pobedili Portugalce sa 2:1 u poslednjem meču kvalifikacija grupe A, za direktan plasman na Mundijal u Kataru.

PROČITAJTE JOŠ:

Tamo odlazi Srbija, koja je postizala pogotke preko Dušana Tadića u 33. i Aleksandra Mitrovića u 90. minutu, uprkos tome što je Portugal vodio od drugog minuta golom Renata Sančeza.

„Nisam od trenera koji su onako… koji traže samo disciplinu. Ona mora da bude prisutna, a šta sam im (igračima) rekao… Rekao sam im prvo da zapante onu jednu poslovicu: ‘Sve što možeš danas, ne ostavljaj za sutra’. To se odnosilo na ovu utakmicu. A onda, tražeći od njih ono što vežbamo i što hoću da vidim, to je taj pas, igra kratkih dodavanja, dobra pozicija u sistemu da stojimo kako treba“, počeo je Stojković, govoreći za Jutjub kanal Fudbalskog saveza Srbije.

Našalio se sa fudbalerima, koristeći kiks golmana Predraga Rajkovića iz meča sa Azerbejdžanom. Rajković je tada probao da predribla dvojicu igrača pred svojim kaznenim prostorom, izgubio je loptu, a Mahmudov je postigao pogodak.

Taj gol se nije obio o glavu „Orlovima“ koji su uspeli da zabeleže trijumf i uopšte dođu u situaciju da sa Portugalom igraju za prvo mesto.

„Rekao sam fudbalerima – ta lopta mora da ide: pas, pas, pas i kad više nemate gde, vi vratite Rajkoviću. Pa kad Rajković počne da zalama jednog, drugog i tako može u bolnicu da me otera! Onda je nastao smeh. To su lepe stvari, na kraju igrači koji su pod tenzijom i stresom, morate da ih opustite“, objasnio je Piksi.

BONUS VIDEO: Kako je Mitrović golom u 90. „ugasio“ Portugalce

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar