Dragan Stojković Piksi, Foto: Printscreen Youtube FSS

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi kaže da nije mogao da gleda poslednja četiri minuta utakmice sa Portugalom.

Srbija je u nedelju uveče pobedila Portugal sa 2:1, u poslednjem meču grupe A, kvalifikacija za Mundijal u Kataru.

PROČITAJTE JOŠ:

„Orlove“ je samo pobeda vodila dalje, a do nje su stigli golovima Dušana Tadića u 33. minutu i Aleksandra Mitrovića u 90. minutu.

Portugal je poveo u drugom minutu golom Renata Sančeza, ali su Stojkovićevi izabranici uspeli da preokrenu i trijumfuju.

„Da, posle pogotka Mitrovića, jednostavno kad sam video tablu, da je još četiri minuta ostalo. Samo mi je došlo i rekao sam da ne mogu da gledam, idem u svlačionicu. Otišao sam u svlačionicu. Neko je pomislio da mi je pozlilo, ne nije mi pozlilo, jednostavno nisam imao… Ta četiri minuta su večnost. Iako oni kažu: ‘Pa brzo je prošlo’. Vama jeste možda brzo prošlo, a meni je večnost jer znam šta može da se desi u ta četiri minuta. Poslednji minut, VAR, ruka, guranje, korner. Hijadu nekih sitnica, gluposti koje mogu da te koštaju. Kao što si u Dablinu sam sebi dao gol“, opisao je Stojković za FSS.

Ipak, nije imao mira, pa je u jednom trenutku rešio da se ipak vrati ka terenu, a znao je da je sve u redu, iako nije gledao.

„E zato sam otišao, ali sam i u svlačionici bio dosta smiren. Bila je tenzija, ali sam bio smiren jer nisam čuo huk sa tribina, što znači da je mirno i da je sve u redu. Gledam – kad će više kraj?! I onog momenta kad sam izašao i pomislio ‘ne mogu više, idem’. I izlazim, vidim kroz tunel ljude, Portugalce, koji pognute glave ulaze. Tada mi je bilo sve jasno, jasno mi je bilo da su izgubili. Onda sam na centru video bele dresove kako se grle i znao sam da je kraj“, dodao je Piksi.

Foto: FSS

Pred igrače je izneo i jedan zahtev neposredno posle meča, kada je reč o slavlju.

„Uvek, tako moraju šampioni da se ponašaju, tako moraju ljudi koji se bave istim poslom, da pokažu respekt prema protivniku i ljudima koji rade ovde u hotelu. Zato sam im i rekao u svlačionici – proslavite, nije problem, ali kad se vratite u hotel, hoću da to bude džentlmenski, kulturno ponašanje, da budete džentlmeni. Bez dranja, bez vriske, prskanja šampanjcem, pevanja i tako dalje. Ovo je deo posla koji smo uradili kako smo želeli i to je kraj. Kad se budete vratili u Srbiju, tamo će razumeti i dozvoliti sve. Ovde hoću da to bude na nivou, džentlmenski i da pokažemo respekt prema velikom Portugalu“, zaključio je Stojković.

BONUS VIDEO: Mitrovićev gol vredan Mundijala

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar