Foto: Starsport

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi ni za sekund nije sumnjao da njegovi igrači mogu da dođu u situaciju da se bore za prvo mesto posle meča sa Azerbejdžanom.

Srbija je pobedila Azere na svom terenu sa 3:1, golovima Dušana Vlahovića (30. i 53. minut) i Dušana Tadića (83. minut).

„Generalno je utakmica bila odlična, puno šansi, totalna dominacija. Mislim da je na kraju pobeda apsolutno zaslužena. Važno je da smo uradili ono što smo želeli i zašta smo se spremali. Čestitke igračima, sad je vreme da se oni odmore i za oko mesec dana se ponovo vidimo da se pripremimo za ono najvažnije. Akcije koje Srbija pravi, to je ono u fudbalu najlepše. Neke stvari radimo veoma lako, stvaramo šanse – nešto najteže u fudbalu. Puna satisfakcija za urađeno do sada, ali to nije kraj, želimo da nastavimo“, rekao je Stojković na konferenciji posle meča.

PROČITAJTE JOŠ

„Orlovi“ su mogli da do vrha napune mrežu gostiju, što je Stojković apostrofirao i pred poslednji meč kvalifikacija u grupi A. Taj meč se igra u novembru sa Portugalom na strani.

„Od početka kvalifikacija ste primetili da smo tim koji želi da igra napadački fudbal, tim koji hoće lepršav fudbal, nešto što ljudi vole, da budemo tim koji stvara šanse i igra na gol više. I sa svim onim što igrači pokazuju možemo potpuno biti zadovoljni, pre svega u odnosu prema reprezentaciji Srbije. Prema poštovanju svih taktičkih zamisli ili strategije igre. Mislim da naši igrači uživaju da igraju fudbal, volim da ih vidim kad su srećni. Naravno, utakmica kao utakmica uvek može da donese iznenađenje i grešku to je sastavni deo fudbala, ali to ne menja naš odnos prema igri i ono što želimo da pokažemo na terenu“, kaže Stojković.

Jedini gol je Azerbejdžan postigao u nadoknadi prvog poluvremena kada je Predrag Rajković krenuo da dribla igrače protivničkog tima, izgubio je loptu i Mahmudov je to pretvorio u pogodak.

„Iskreno, zagrlio sam ga i rekao da to nema nikakve veze, pobedićemo utakmicu. To je podrška koju trener treba da da igraču. Svi znamo da je greška i nju ne možemo da promenimo, ali imamo vremena da ispravimo šta se može ispraviti. I u svlačionici je potpuna vladala tišina, bili smo potpuno fokusirani na ono što sledi u predstojećih 45 minuta, a to je bilo za primer. To će i igrači potvrditi. Nema mesta panici, nisam neko ko unosi paniku, nego kontra, donosim mirnoću i to je potrebno igračima“, rekao je Stojković.

Srbija vs Azerbejdžan
Srbija vs Azerbejdžan Foto:Pedja Milosavljevic/Starsportphoto ©

Prokomentarisao je i učinak Dušana Vlahovića, na koga nisu uticale glasine da napušta Fjorentinu u Seriji A.

„Znate da je Vlahović supertalentovan i njegove igre u Seriji A i posebno kad igra za Srbiju, su neverovatne. Oduševljen sam kad ga vidim na terenu i ako se sećate od početka, on je bio starter i na početku protiv Irske. Ne zato što je lep, nego zato što ima kvalitete kao devetka. Srećan sam zbog njega i zadovoljan sam, ne samo golovima, već i njegovim ponašanjem. Borac je, ne odustaje i igrač je koji je 100 posto fokusiran na svoj posao i želim mu da samo tako nastavi. To je sve i sjajna budućnost je pred njim“, uveren je Stojković.

Srbija poslednji meč kvalifikacija igra 14. novembra, ali se ne osvrće na to da li će Portugalci, koji imaju još dva takmičarska meča do kraja – možda negde kiksnuti.

„Nisam se bavio kalkulacijama već sam bio fokusiran na tim, kako ga pripremiti i koje igrače izabrati. Naravno da sam mislio da ćemo igrati do kraja, ne mislite valjda da sam mislio da ćemo biti 4. ili 5. u grupi. Mene interesuje prvo mesto, ta poslednja utakmica odlučuje. Kad su mi rekli da smo obezbedili baraž, rekao sam da mene baraž ne zanima, nego prvo mesto. Ono što sam predvideo to se i desilo i nisam iznenađen. Znao sam da će tako i biti“, zaključio je Stojković.

BONUS VIDEO Katastrofalna greška Rajkovića

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare