Napadač srećan zbog pobede.

Crvena zvezda je u četvrta na svom terenu protiv šampiona Turske Trabzona u okviru petog kola Lige Evrope.

Posle utamice strelac pobedničkog gola za crveno-bele Aleksandar Pešić sumirao je utiske posle velike pobede i između ostalog za portal Nova.rs  odgovorio na nekoliko pitanja.

PROČITAJTE JOŠ

„Znali smo da ako danas ne napravimo dobar rezultat da ostajemo bez borbe za prolazak dalje. Spremali smo se maksimalno za ovu utakmicu. Na kraju je ispalo da smo pobedili, ostali smo u trci za prolazak dalje i nadamo se najboljem. Kad ekipa dobro igra, kada imaš 10 pojedinaca oko sebe koji stvarno igraju vrhunski i meni je lakše kao napadaču“.

Sjajan meč je odigrao Bukari posle dosta vremena i uspeo da zabeleži dve asistencije.

„Bukari je sjajan, sjajan dečko pre svega, i dobro radi, ima i malo peha sa povredama, dok je bio povređen cela ekipa je odigrala loše, naravno čim se ekipa podigla i on se podigao“

Crveno-beli su uspeli da se revanširaju Trabzonu, a Pešić je imao samo reči hvale za turski klub.

„Jesam naravno, po meni je Trabzon najjača ekipa u grupi, sa najboljom igrom. Znali smo da će danas biti teško. U Trabzonu je bilo loše jer mi nismo bili na nivou, ali danas smo dobro odigrali, ali, naravno, ne treba sada se dizati u nebesa, očekuje nas najpre utakmica za vikend u domaćem prvenstvu, a onda odlučujuća utakmica sa Monakom. Navikli smo da se borimo i da damo svoj maksimum.

Ovo je bila druga pobeda na domaćem terenu, ali bi poraz on Monaka koji je možda po igri bio nezaslužen mogao da bude presudan na kraju.

„Budimo iskreni, mora se pobediti i neka utakmica na strani. Nama je stvarno lako igrati pred ovakvom publikom koja nas nosi i daje nam podršku i kad smo bez snage, uvek smo motivisani da damo i nešto više od maksimuma. Sada moramo da pokušamo, Monako je stvarno dobra ekipa sa izuzetnim pojedincima, ali daćemo svoj maksimum“.

Pešić se osvrnuo i na mogućnost da Zvezda završi u Ligi konferencija kao trećeplasirani tim u grupi.

„Uvek je bolje išta nego ništa, ali mislim da možemo, ako budemo razmišljali o tom 3. mestu, ostaćemo i bez 2. i bez 3. Trebalo bi da gledamo da idemo na pobedu“

Nije želeo napadač da ide pred rudu i prognozira meč sa Monakom.

„Neka prvo prođe vikend, treba ohladiti glave za naše prvenstvo, pa posle toga imamo još četiri dana pa ćemo onda razmišljati o Monaku“

Da li ti je frustrirajuće to što se neke naivne greške stalno ponavljaju?

„Da se fudbal igra bez grešaka uvek bi bil . To je fudbal, zato je i zanimljiv, nije lako držati koncentraciju, tempo je jak, igraju se dve utakmice nedeljno“

Zvezda bi u narednoj rundi mogla i na Barselonu, ali Pešić ne želi da priča o tome.

„Rano je još za razmišljanje o tome, prvo treba da pokušamo da prođemo, trebamo ići korak po korak“

Crvenoj zvezdi je potrebna pobeda u poslednjem kolu lige Evrope protiv Monaka kako bi obezbedili 2. mesto u grupi H i prolaz u nokaut fazu ovog takmičenja. Opcija je i 3. mesto i Liga konferencija, za šta je dovoljan i bod, pod uslovom da se Trabzon ne „raspuca“ protiv Ferencvaroša koji je već obezbedio prvo mesto.

BONUS VIDEO Novaka Đokovića na Marakani bloki

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar