Foto: Tanjug / Strahinja Aćimović

Velika čast za tri velika imena srpskog sporta.

Selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković Piksi, Svetislav Pešić, selektor košarkaša naše zemlje i fudbalska legenda Bora Milutinović dobili su vidovdanska odlikovanja.

PROČITAJTE JOŠ:

Njima trojici su pripali ordeni Karađorđeve zvezde II stepena, dok je Karađorđevu zvezdu III stepena dobio klub Radnički iz Sremske Mitrovice.

„Ako dozvolite, želim da primenim sportsku logiku, ovaj dan i trenutak će ući u finalno takmičenje mojih dragih uspomena, iskoristiću priliku da i ostalim dobitnicima ukažem veliko poštovanje prema ličnim zaslugama. Priznanje koje sam dobio je naslovljeno na moje ime i prezime, ali ga ja razumem da pripada svima koji su učestvovali u pobedama i porazima iz kojih sam učio“, rekao je Piksi.

Zahvalio se svima koji su mu pomogli da dobije ovakvo priznanje i da opravda očekivanja.

„Ta podrška nije ukazana samo meni, nego i svima koji nose dres Srbije. Nećemo izneveriti podršku, borićemo se i daćemo sve od sebe da Srbija bude ponosna za nas. Mi smo iz jedne male, ali za nas ponosne i velike zemlje. Kao čovek koji je učestvovao u teškim utakmicama, ovo su vremena teškog svetskog takmičenja u kojem Srbija može da ima povoljan rezultat samo ako bude dovoljno mudra i složna… Svestan sam da je svako društveno priznanje zapravo obaveza, a manje nagrada“, dodao je Piksi.

Uz Pešića su na ceremoniji bili Dragan Tarlać direktor reprezentacije i Predrag Danilović, predsednik Košarakškog saveza Srbije.

„Velika čast i veliko lično zadovoljstvo je primiti orden svoje zemlje. Ipak, pošto dolazim iz kolektivnog sporta, moram da istaknem kako do ovoga verovatno ne bi došlo da nisam kroz karijeru imao dobre saigrače i saradnike. Veoma sam zahvalan što sam među dobitnicima Vidovdanskih nagrada. Ipak, na orden gledam pre svega kao na motiv više da na najbolji mogući način nastavim da radim i da zajedno sa igračima i mojim saradnicima predstavljam Srbiju“, rekao je Pešić i naveo da su pred njim i ekipom dve važne utakmice u kvalifikacijama za Mundobasket, a onda i Evropsko prvenstvo.

Podsećamo, ova počast ukazuje se najzaslužnijima za promociju Srbije i njenih kulturnih vrednosti i za doprinos njenom razvoju na više polja.

BONUS VIDEO: Pešić o Jokiću, odgovorio na pitanje koje zanima celu Srbiju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare