Foto:EPA-EFE/PETER POWELL

Pokušao je da se opravda.

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola analizirao je neuspehe tima u Ligi šampiona u prethodnim sezonama. „Građani“ su svake sezone jedan od glavnih favorita za trofej prvaka Evrope, ali za sada ga još uvek nemaju u svojim vitrinama.

Pročitajte još

„Želimo da probamo. Čast je biti ovde, protiv elitnog kluba kakav je Bajern Minhen. Srećni smo što smo ovde. Zaslužujemo to. Pre šest, sedam godina kada sam došao rekli su: ‘Ovde si da osvojiš Ligu šampiona’. To se dešava svake sezone. Pokušavali smo, ali su i ekipe protiv kojih igrate dobre i one takođe žele da osvoje titulu“, rekao je Gvardiola.

Pomenuo je i Majkla Džordana.

„Mi želimo da pokušamo, ali to ne znači da ćemo osvojiti. Džek Niklaus, koliko je velikih turnira igrao u karijeri, 120? Koliko je osvojio – 18. Više je izgubio nego što je osvojio. Majkl Džordan najbolji sportista, osvojio je šest NBA titula. Koliko je igrao? Šesnaest? Više je izgubio nego što je osvojio. Ovakve utakmice su toliko teške. Važno je biti ovde, dobro igrati i dati sve od sebe. Ako izgubim, izgubio sam. Nisam savršen“, istakao je Gvardiola.

Protivnik Mančester sitija u četvrtfinalu Lige šampiona biće Bajern. Kada je obavljen žreb, trener nemačke ekipe bio je Julijan Nagelsman, ali u međuvremenu je umesto njega došao Tomas Tuhel.

„Obojica su kreativni sa svojim formacijama i načinom igre. Videli smo Bajern koji Tuhel vodi, ali možda će sutra da proba nešto novo. Oni imaju kvalitet u svim segmentima. Bilo bi teško sa Nagelsmanom i biće teško sa Tuhelom“,rekao je Gvardiola na pitanje o razlikama između Nagelsmana i Tuhela.

Prva utakmica igra se u Engleskoj, a revanš u Minhenu.

„Bajern nije ekipa pravljena da misli da će proći u drugoj utakmici. Oni će ovde doći da pobede. Iz mog iskustva kao trenera Bajerna, nije važno gde igrate – morate da budete Bajern Minhen i pokušate da pobedite. Ako se budu branili više nego inače, to će biti jer nama ide dobro, a ne zato što će njihov pristup biti da se brane“, rekao je Gvardiola.

BONUS VIDEO VAR poništio remek-delo, gol rabonom kakav se retko viđa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar