Foto: Nigel Keene / AFP / Profimedia

Malo ko je očekivao da će Pep Gvardiola napraviti ovakav šou pred duel sa Crvenom zvezdom.

Andrej Jakovljević Foto: Goran Srdanov/Nova.rs: Shutterstock

Mančester siti dočekuje Crvenu zvezdu u utorak od 21.00 u prvom kolu Lige šampiona, a španski stručnjak je očekivano najpre govorio o ambicijama „građana“ koji su prošle godine osvojili tripletu i po prvi put podigli „ušati trofej“.

PROČITAJTE JOŠ

„Što se tiče našeg kluba, bilo je neverovatno osvojiti Ligu šampionu, ali koliko timova je osvojilo samo jednu Ligu šampiona? Mnogo je onih koji su više puta osvojili. Mi smo samo jednom to uradili, želimo više. Biće nam sada lakše da pokušamo da osvojimo Ligu šampiona nego prvi put. Uradili smo to prvi put u istoriji, ali bilo je tamo samo jednom. Hajde da to uradimo u utorak protiv tima koji je tako agresivan. Videli smo to jutros…““, počeo je Gvardiola novu sezonu u evropskoj eliti direktnim postavljanjem cilja.

Dotakao se i Baraka Bahara, trenera Crvene zvezde, otkrio je i da je i te kako pratio njegov rad.

„Video sam da je prošle sezone bio u Makabi Haifa, da je igrao čvrste utakmcie sa Juventusom, Benfikom, PSŽ-om. Videli smo šta jte uradio protiv Mbapea, Mesija, Nejmara… Ima hrabrosti i verujemo da će biti slično i sutra“, rekao je Španac.

Barak Bahar
Foto: FK Crvena zvezda

Dobro je upamtio meč protiv Crvene zvezde 1996. godine.

„Pamtim taj meč, nismo igrali dobro. Uvek je lepo tamo. Pamtim kad smo igrali u Hrvatskoj prošle sezone. U bivšoj Jugoslaviji uvek imaju odličnu atmosferu i takmičare, kao i u vaterpolu, pogledajte Đokovića. Ne znam zašto, možda zbog škole, zbog vaspitanja, ali imaju to“, nema nikakvu dilemu trener „građana“.

Zatim se podsetio čuvenog gola koji je Dijego Armando Maradona postigao na „Marakani“.

„Pamtim kad je Maradona dao onaj gol protiv Zvezde. Ne znam na engleskom da kažem šta je uradio“, rekao je Gvardiola i nasmejao se.

Pojasnio je i kako vidi igru crveno-belih.

„Veoma su agresivni. Ne brane se ‘čovek na čoveka’, ali nekad i to rade i moramo da budemo spremni. Brzi su u tranziciji, igraju sistem 5-3-2, moramo da budemo spremni da dobro čitamo njihovu igru“, dodao je Španac

BONUS VIDEO Nova zvezda Reala uzela Zidanov broj

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar