Foto: Starsport

Loš trenutak za pad forme.

Crvena zvezda u utorak od 21.00 kreće u dugo očekivanu avanturu zvanu Liga šampiona o kojoj se priča mesecima, a borbena gotovost u klubu podignuta je na najviši nivo. Nije u pitanju samo gostovanje verovatno najboljem timu na svetu Mančester sitiju, već i problemi u igri i rezultatima srpskog šampiona.

Crveno-beli su napravili lošu uvertiru za start evropske odiseje jer su u još jednom slabom izdanju poraženi od ekipe Čukaričkog (2:1) i tako doživeli drugi poraz u sedam kola Superlige, što joj je najgori start u poslednjih deset godina.

PROČITAJTE JOŠ

Razloga za paniku kada je borba za titulu i dalje nema jer je Zvezda sa igračkim kadrom koji je nedavno dodatno pojačan kapitalcima bar dve klase iznad svih i već do kraja jeseni bi lako mogla ne samo da nadoknadi zaostatak već i da bude neprikosnoveni lider, ali je problem u trenutku kada se pad forme desio i velikim ambicijama koje klub ima.

Zvezda je investirala ogroman novac u pojačanja kako bi napravila iskorak u Evropi, jer pitanje dominacije u domaćim okvirima već odavno ne postoji i više nikoga ne zadovoljava.

Gomila, za srpske uslove bombastičnih pojačanja, podigla su i nivo očekivanja i povećala apetiti i među navijačima i čelnicima u klubu, pa su zato porazi od Voždovca i Čukaričkog upalili alarme, pogotovo ako se uzme u obzir da srpski šampion nije morao da mrdne iz Beograda na startu prvenstva.

Ne tako davno, Crvena zvezda je izgledala kao mašinerija u rukama Bahara i na pripremama pobeđivala ozbiljne evropske timove kao što su Zenit, Fenerbahče i Fjorentina, a i prvenstvo je otvoreno ubedljivim pobedama i samo se postavljalo pitanje koliko će da napuni mrežu rivala.

Ipak, kako su odmicali mečevi, Zvezda je delovala nekako usporenije, ležernije i bezidejnije i pomalo počela da brine fanove.

Foto: Starsport

Da li je Bahar ispravno procenio da je ovaj tim previše dobar za domaću ligu i iskoristio priliku da isproba određene stvari uoči starta obaveza u Evropi ili svesno tempirao formu za kraj septembra kada za Zvezdu idu prelomni mečevi, jedno je od pitanja koje muči navijače u nadi da nisu razotkriveni veći problemi.

Zvezda objektivno nema šta da traži na gostovanju šampionu Evrope koji je i u kombinovanom sastavu galaksijama daleko, ali je već sledeći meč u Ligi šampiona biti ili ne biti.

Crveno-beli 4. oktobra dočekuju Jang bojs u dvoboju koji je viđen kao bitka za treće mesto i proleće u Evropi.

Zvezda je pravljena tako da u konkurenciji timova poput Jang bojsa bude za korak ispred i tako preraste status pukog statiste u Ligi šampiona i postane tim koji je favorit za poziciju tri i koji će će da vreba kiks nekog favorita kako bi možda otišao i korak dalje.

Zbog toga je strah navijača opravdan ako se uzme u obzir da je Zvezda samo dva dana uoči gostovanja Sitiju odigrala najgori meč od dolaska Bahara i moglo je prema prikazanom da bude i gore da je Čukarički bio efikasniji u korišćenju prilika.

Jasno je da je na sve uticao i dolazak pojačanja projektovanih da prave razliku samo nekoliko dana uoči meča i da se još uvek nisu uklopili u priču. Šerif Endijaje se čak i propisno obrukao na Banovom brdu, dok je Hvang pokušao da promeni ritam sa klupe kada je sve krenulo nizbrdo, ali su starosedeoci morali bolje.

Pitera Olanjinka ne postoji neko vreme, Žan-Filip Kraso je u padu, Osman Bukari bljesnuo pa nestao, a odbrana je pod prvim pritiscima pokazala brojne slabosti. Ipak, ako je nešto dobro u čitavoj priči, jeste što je prvi rival u Ligi šampiona Mančester siti, tim koji bi i u idealnoj formi za Zvezdu bio nemoguća misija i što do Jang bojsa ima dovoljno vremena i mečeva da se novajlije uigraju, a ekipa podigne formu.

Derbi protiv Partizana bi mogao da bude dobra odskočna daska, a možda je i Izraelac na klupi svestan važnosti meča sa Bojsima svesno spustio papučicu sa gasa i odlučio da sačuva ekipu da se ne bi potrošila, jer zna da u Superligi rivalima može da da i sedam-osam bodova fore zbog tima kojeg ima.

Naredne nedelje će dati neke odgovore i otkriti da li treba paničiti ili su u pitanju bili samo sitni kamenčići na zacrtanom putu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar