Pele Foto:REUTERS/Benoit Tessier

Prvi stadion koji će se zvati po legendi je na Zelenortskim ostrvima.

Nacionalni stadion na Zelenortskim ostrvima, reprezentacije čiji dres nose fudbaleri Partizana Patrik Andrade i Rikardo Gomeš, poneće ime po nedavno preminuloj fudbalskoj legendi Peleu.

Pročitajte još

Prvi čovek ove države prihvatio je predlog predsednika  FIFA Đanija Infantina koji je kazao da svaka država treba da ima stadion koji nosi ime po jednom od najvećih fudbalera svih vremena.

Stadion kapaciteta 15.000, koji se nalazi na izlasku iz prestonice Praje i nosi naziv „Estadio Nacional de Cabo Verde“, biće preimenovan i nosiće ime slavnog Brazilca

„Kao počast i priznanje njegovoj ličnosti koja nas sve čini velikima, nameravam da naš nacionalni stadion nazovemo „Pele stadion“, u inicijativi koju će, verujem, slediti nekoliko zemalja širom sveta Sa fizičkim nestankom Edson Arantesa do Nasimenta, Kralja Pelea, koji je bio planetarna ikona, idola masa, koji je imao moć da ujednini ljude širom sveta, naša je želja da mu sada, na ovaj način, odamo priznanje“, napisao je prvi čovek države na svom fejsbuku.

Spomenuo je koliki uticaj je Pele imao na portugalsku kulturu koja je sveprisutna na Zelenortskim ostrvima.

„Pele je bio i ostaće zauvek simbol Brazila, u našoj zemlji u kojoj se govori portugalski i u ostalom delu sveta, bio je idol mnogim generacijama“, zaključio je predsednik Zeleonrtskih osrtva.

BONUS VIDEO Šta nas čeka u sportskoj 2023.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar