Pele proslavio osamdeseti rođendan
Pele, Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Legendarni brazilski fudbaler Pele moći će da se vrati kući "za dva ili tri dana" nakon još jedne posete bolnici u kojoj nastavlja lečenje tumora debelog creva otkrivenog u septembru.

„Za dva ili tri dana biće kod kuće i uživaće u božićnim praznicima“, napisala je Keli Nasimento na Instagramu, u poruci ilustrovanoj fotografijom Pelea pored Flavije, još jedne njegove ćerke.

PROČITAJTE JOŠ:

U sredu je bolnica „Albert Ajnštajn“ u Sao Paulu, gde je Pele (81) proveo mesec dana u septembru, saopštila da se Brazilac vratio kako bi imao još jednu turu hemoterapije i da je njegovo zdravstveno stanje stabilno.

„Nema nikakvog iznenadjenja, bilo je planirano (da se vrati u bolnicu), to je deo lečenja“, rekla je Keli Nasimento, koja živi u Njujorku, ali je u septembru bila uz svog oca.

Nekoliko sati ranije, njena sestra Flavija je već bila poslala ohrabrujuću poruku na Instagramu u kojoj je napisala da će ova poseta bolnici biti „poslednja u ovoj godini“.

Pele je u septembru operisan, nakon što mu je prilikom rutinskog pregleda ustanovljen tumor.

Pele je osvojio tri Svetska prvenstva – 1958, 1962. i 1970. godine i najbolji je strelac brazilske selekcije sa 77 golova na 92 utakmice za nacionalni tim.

BONUS VIDEO: Navijanje Grobara i bakljada navijača Anortozisa

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar