Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Legendarni brazilski fudbaler Pele u narednih dan ili dva biće prebačen sa intenzivne nege, dok se oporavlja od operacije tumora debelog creva.

Njegova ćerka Keli Nasimento navela je na društvenim mrežama da je 80-godišnja legenda „dobro i da ne trpi bolove“, preneo je BBC.

Pele se leči u bolnici „Albert Ajnštajn“ u Sao Paolu od 31. avgusta, nakon što je tokom rutinskih pregleda otkriven tumor.

PROČITAJTE JOŠ

„On je jak i tvrdoglav i uz podršku i negu briljantnog tima bolnice i svu ljubav, energiju koju svet šalje, on će i ovo prebroditi“, navela je Nasimento.

Prošlog februara Peleov sin Edinjo rekao je da je legendarnog fudbalera sramota da izlazi iz kuće pošto ne može samostalno da hoda.

Prethodnih godina imao je zdravstvenih problema, 2015. je podvrgnut operaciji prostate i primljen je u bolnicu drugi put za šest meseci, a 2019. bio je bolnici zbog urinarne infekcije.

Pele je osvojio tri titule prvaka sveta – 1958, 1962. i 1970. godine, i najbolji je strelac reprezentacije Brazila sa 77 golova na 92 utakmice.

BONUS VIDEO Top 5 fudbalskih transfera

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar