Peđa Mijatović Foto: EPA/José Huesca

Skrhan bolom Peđa Mijatović uspeo je da prozbori po koju, za španske medije, nakon što je preminuo legendarni predsednik Real Madrida Lorenco Sanc.

Tvorac velikog Reala i čovek koji je vratio evropsku krunu Madriđanima posle 32-godišnjeg posta, ujedno i doveo Mijatovića, Šukera, Sedorfa i Roberta Karlosa na „Santjago Bernabeu“, Lorenco Sanc, umro je od koronavirusa u 76. godini u subotu uveče.

PROČITAJTE JOŠ

Mijatović je doneo „ušati pehar“ Realu u sezoni 1997/98, a stigao je upravo na inicijativu velikog Sanca.

Peđa bio je izuzetno utučen zbog tužnih vesti.

„Otišao je, napustio nas je bez pozdrava. Nismo imali prilike da se oprostimo i zbog toga mi još teže pada sve ovo. Lorenca Sanca sam gledao kao oca, bio je izuzetno važna osoba u mom životu. Ovo je jedna od najtužnijih noći. I dalje ne mogu da verujem da se ovo desilo“, izjavio je Mijatović za Marku.

Kako pišu mediji na Pirinejima, navodno je Sanc danima imao visoku temperaturu, imao je sve simptome korone, ali sin Fernando i ostatak porodice nisu uspeli da ga ubede da ode u bolnicu.

Kada su stigli, stanje je već bilo teško, kritično, nije bilo spasa…

Mijatović je, kako ističe, bio u kontaktu s Fernandom i znao je kroz šta prolazi porodica Sanc.

„Bili smo u kontaktu u poslednje vreme. Porodica na kraju nije smela čak ni da priča sa Lorencom, to pravilo važi i za sve ostale pacijente u toj bolnici“, pojasnio je situaciju nekadašnji golgeter Reala i Valensije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

#related-news_0