Foto: Starsport

Situacija je alarmantna, a svi se prave ludi.

Nadali su se navijači crno-belih da će Partizan posle preokreta protiv Sabaha i nove energije koju je uneo Igor Duljaj da se dočepaju još jedne jeseni u Evropi, ali je usledila teška šamarčina u Danskoj.

Nordsjeland se poigravao sa crno-belima i postigao im pet golova, a mogao je vrlo lako da im u mrežu ubaci još toliko. Jad i beda od igre crno-belih samo su još jednom pokazali kakvo je stanje u klubu i koliko je sitaucija alarmantna.

PROČITAJTE JOŠ

Partizan je sezonu ranije završio na četvrom mestu, što je bio najgori plasman od raspada stare Jugoslavije, a u klubu je vladala pustoš.

Partizan je tokom proleća izmolio od države pare za licencu za Evropu, a većim delom tokom leta u Humskoj nije bilo struje zbog sukoba na nivou sportskog društva i enormno nagomilanih dugova u klubu.

Igor Duljaj je ostao trener iako je i sam priznao da on ni ne bi bio tu da je bolja situacija u klubu, a uprava mu je za vernost napravila fijasko od prelaznog roka.

Najpre zbog sumnjivih pojačanja koja vremenom možda i kliknu i pokažu kvalitet, a zatim i zbog činjenice da većina glavnih opcija i onih koji su bili na terenu protiv Nordsjelanda nije ni prošla pripreme, a tim i dalje nije kompletiran.

Stiglo je deset igrača, kupovalo se „na kilo“, bez jasne strategije osim da se što manje plati, a i kada su se potrošile pare, bilo je to nakon prodaje Rikarda nakon čega je kupljen Saldanja, mnogo skromniji napadač.

Na sve to „grobari“ su radikalizovali protest protiv tandema Milorad Vučelić i Miloš Vazura. Na južnu tribinu više ne ide niko, a najavljena je i okupacija Terazija kako bi se skrenula pažnja na problem.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Uz sve to, finansijska situacija je sve gora i gora.

U zavisnosti od rezultata i drugih prihoda Partizan je mogao da se nada zaradi od oko sedam miliona evra od igranja Lige konferencija, dok bi ovako klub mogao da upadne u ogromne probleme.

Prema poslednjim podacima iz maja ove godine, stanje po pitanju duga je izuzetno loše.

U bilansu uspeha Partizana može se pronaći da klub posluje takođe sa gubitkom u 2022. godini. Ukupan gubitak kluba iznosi 161.747.000 dinara, odnosno 1.380.093 evra.

Partizanov gubitak u odnosu na prethodnu, 2021. godinu, je daleko manji jer je u 2021. godini iznosio 603.978.000 dinara.

Ukupni prihodi Partizana u 2022. godini iznosili su 2.918.770.000 dinara, dok su ukupni rashodi bili 3.089.306.000 dinara.

Zbog činjenice da je ove godine doveden veći broj igrača, a neće biti Evrope, očekuje se da dug još više naraste, što preti da preraste u katastrofu.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Treba reći da u ovom kadru nema igrača sa ozbiljnim prodajnim potencijalom u ovom trenutku jer su najvredniji igrači oterani katastrofalnom politikom.

Nemanja Jović nije došao na pripreme zbog ogromnih dugovanja, najveći biser škole Matija Popović nije želeo da potpiše ugovor dok se dvojica mladića koji dobijaju šansu gube u sveopštem raspadu.

Samed Baždar već treću sezonu visi na granici prve postave i menjanja uloga, dok je Mihailo Ilić žrtva potpunog raspada i biće pravo čudo ako mu uskoro ne ubiju samopouzdanje.

Nijedan od dovedenih stranaca nema preveliku vrednost, a postoji opasnost da ako ne budu plaćani, da će prvom prilikom otići iz kluba što bi bi katastrofalan udarac na roster koji ih je prepun.

Situacija u ovom trenutku nije ni malo ružičasta ako Partizan dozvoli još jednu sezonu sa tandemom Vučelić-Vazura, može da bude kasno za spas kluba.

Partizan je na ivici potpune propasti u svakom smislu i vreme je za radikalne promene.

Inače će ostati samo priča i sećanje na nekada veliki klub.

BONUS VIDEO: Nestvarni Mesi majstorijom sa 25 metara vodio Majami do velikog finala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare