Petrović i Sadik
Petrović i Sadik, Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Dva najveća kluba u Srbiji su ponovo imala oprečne stavove u vezi sa regulacijom fudbalskih okolnosti na ovim prostorima.

Na sednici Zajednice Superlige i Prve lige Srbije održano je izjašnjavanje na pitanje – koliko klubova treba da učestvuje u elitnom rangu srpskog fudbala?

PROČITAJTE JOŠ

Od ukupno 32 glasova – 24 je bilo za proširenje na 20 klubova.

Četiri, među kojima su se našli Partizan i niški Radnički su bili protiv i zalagali su se za ostanak aktuelnog sistema od 16 klubova.

Treći predlog je bio da u Superligi učestvuje 18 klubova, dobio je četiri glasa, a među njima i podršku Crvene zvezde.

Večiti rivali su preglasani i na sednici koja je odlučivala o formatu u kom će biti odigran ostatak takmičenja u srpskom fudbalu – oba kluba su bila za odigravanje pune sezone, ali je većina klubova bila mišljenja da je optimalno odigrati preostala četiri kola i Kup Srbije, a da se plej-of i plej-aut otkažu.

U skladu sa poslednjom odlukom, proširenje Superlige na 20 klubova znači i da u ovoj sezoni neće biti ispadanja, kao i da će članovi elitnog društva postati i klubovi iz Prve lige Srbije, njih četiri, da li prvoplasirana ili ona koja su „po španskom modelu“ licitirala najveću sumu za dobijanje prava nastupa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagra

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar