Igor Duljaj Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Derbi kola u Humskoj.

Fudbaleri Partizana od 18.30 dočekuju TSC u okviru 16. kola Superlige Srbije u utakmici koja nosi epitet derbija runde.

PROČITAJTE JOŠ...

Crno-beli ekipu iz Bačke Topole dočekuju u sjajnom raspoloženju, pošto se nalaze na čeku tabele sa šest bodova više od Crvene zvezde, a 14 od TSC-a, uz fantastičnu seriju pobeda – izabranici Igora Duljaja vezali su 13 pobeda, a pored toga igraju i sjajno, te meč sa TSC-om predstavlja priliku da naprave još jedan veliki korak ka jesenjoj tituli, ali i da i definitivno izbace ekipu iz Bačke Topole iz bilo kakve trke za jednim od prva dva mesta.

U Humskoj su odlučili da otvore kapije za ovu utakmicu, pa će tako ulaz na meč, uz besplatnu kartu, biti slobodan za sve koji žele da isprate ovaj meč.

„Verujem da će publika imati šta da vidi, jer i Partizan i TSC neguju napadački fudbal. Nadam se da ćemo kreirati više šansi od rivala. Želeo bih da navijači dođu u što većem broju, za nas je bio šok kad smo ih onoliko videli protiv Čukaričkog na našem stadionu. Stvarno su nam potrebni. Ne znam kako ko shvata moje reči, ali navijači su stvarno naš vetar, naš stit, mnogo znače ekipi. Znam da ne dolaze zbog besplatnog ulaza, već što žele kvalitetan fudbal. Samo neka dođu, imaće šta da vide, bez obzira na vremenske uslove“, rekao je Igor Duljaj, trener Partizana, pred ovaj susret.

TSC igra znatno slabije nego prošle sezone, tim iz Bačke Topole je, očigledno opterećen nastupimau Ligi Evrope, uz sedam pobeda na 14 utakmica pet puta i remizirao uz dva poraza. Ipak, s obzirom na to da u Humsku dolaze sveži, jasno je da će itekako biti i raspoloženi i motivisani da poprave utisak.

„Spremamo se za ovaj najveći mogući izazov, nadamo se da ćemo biti konkurentni i da ćemo uspeti da pariramo. Činjenica je da mi najteže utakmice doživljavamo kao najveću priliku“, izjavio je Žarko Lazetić, trener tima iz Bačke Topole.

„Uspeli smo da obradimo sve faze igre, posebno golove koje smo primali iz izgubljenih lopti, a to nam se događalo i protiv Partizana. Zadovoljan sam kako su momci trenirali tokom pauze. Dobri su i ofanzivno i defanzivno, tako da u Beograd idemo da se takmičimo i pokušamo da pobedimo. Znamo da moramo da budemo najbolji mogući i sreća je što smo konačno imali malo vremena da se pripremim i za ovu i za predstojeće utakmice. Ako uspemo da održimo kontrolu igre i pasova i što je najteže, da donosimo dobre odluke i ostanemo koncentrisani, mislim da ćemo biti na očekivanom nivou“, istakao je on.

Prvi meč dva tima na otvaranju sezone u Bačkoj Topoli završen je rezultatom 3:3.

Partizan bi u slučaju pobede nad TSC-om napravio veliki korak ka jesenjoj tituli, a u slučaju eventualnog trijumfa Vojvodine nad Crvenom zvezdom ili remija razlika na tabeli bi otišla na velikih osam ili devet bodova u korist crno-belih.

Eventualna pobeda TSC-a uz trijumf Zvezde bi situaciju na tabeli Superlige Srbije u smiraj 2023. godine doveli do usijanja, pošto bi crveno-beli prišli na tri boda minusa na tabeli. A s obzirom na to da nas pre kraja godine očekuje i „večiti derbi“, jasno je zbog čega bi 25. novembar mogao da bude i prekretnica u šampionskoj trci.

Superliga, 16. kolo

24. novembar

IMT – Spartak 0:1 (0:0)

(Stanojev 80)

25. novembar

14.00 Radnik – Mladost

16.00 Vojvodina – Crvena zvezda

18.30 Partizan – TSC

26. novembar

13.00 Radnički Kragujevac – Novi Pazar

15.00 Javor – Voždovac

15.00 Radnički Niš – Čukarički

18.30 Železničar – Napredak

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO