Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana pobedili su Voždovac u poslednjem meču 37. kola Superlige Srbije odigranom na stadionu u Humskoj.

Crno-beli su slavili sa 3:0, mada su imali šanse i za ubedljiviji trijumf, a Voždovac, kome na tabeli „gori pod nogama“ nije prikazao mnogo toga.

PROČITAJTE JOŠ:

Prvo poluvreme može se podeliti na ono pre 21. minuta i posle toga. Tada su crno-beli postigli jedini gol u prvih 45. minuta i to zahvaljujući igraču Voždovca.

Aleksandar Bogdanović našao se ispred Miloša Jojića u trenutku kada je ovaj prošao po levoj strani i probao da centrira po zemlji.

Bogdanović je stopalom zakačio loptu nedaleko od prve stative svog gola, skrenuo ju je u mrežu i Partizan je na sredini prvog dela igre vodio 1:0.

Do tog trenutka crno-beli su bili dinamičniji, ofanzivniji i konkretniji, iako Voždovcu svaki bod znači u borbi za opstanak.

Već u prvih pet minuta dve polušanse za Partizan imali su Pavlović i Jojić nakon udaraca sa distance.

Foto: Starsport

Voždovac je zatim probao da napadne preko Jankovića, koga je zaustavio Igor Vujačić, a Lazar Marković je u 11. minutu za 60 sekundi bio u tri šanse za domaće.

Prvo je blokiran, pa mu je golman Miloje Preković odbranio udarac, a onda je sa pet metara glavom šutirao pravo u golmana.

Voždovac je nastavio da preti iz kontre, samo do primljenog pogotka, posle čega je Partizan zatvorio prilaze golu, a jalovi prodori Alekse Jankovića i prekid iz 35. minuta bili su najviše što su „zmajevi“ mogli da ponude.

U 35. minutu je golman Partizana Aleksandar Popović istrčao u prazno, lopta je bila kod igrača Voždovca u kaznenom prostoru, ali je sudija prekinuo akciju jer je procenio da je Stefan Hajdin bez lopte napravio faul.

Foto: Starsport

Drugo poluvreme počelo je ofanzivnijom igrom Partizana i propuštenom velikom šansom u 52. minutu.

Holender je dobio loptu iz pozadine, preko odbrane Voždovca, prihvatio ju je sam ispred Prekovića.

Mogao je da bira gde će da šutira, odlučio se da asistira Lutovcu koji mu je bio sa desne strane i igrač Voždovca je presekao akciju Partizana.

Stanojević je ubrzo izvršio trostruku izmnenu i uveo je Bibarsa Natha, Nikolu Štulića i Nemanju Jovića posle sat vremena igre.

Foto: Starsport

Nedugo zatim Natho je povezao Štulića sa golom, ali je Nikola zatresao prečku udarcem glavom u 65. minutu.

Nije se dugo čekalo na drugi gol crno-belih jer se videlo da su i Štulić i Jović željni igre, ali i Filip Stevanović koji je takođe ušao umesto Lutovca u međuvremenu.

Stevanović je u 73. minutu poslao pas kroz odbranu po zemlji za Štulića, ovaj je prebacio loptu sa desne strane u sredinu, malo iza leđa Nathu.

Izraelac nije mogao da šutira iz prve, ali je došao do lopte, pronašao je Jovića kratkim dodavanjem pred golom za mat i 2:0.

Samo šest minuta kasnije već je bilo 3:0. Zdjelar je poslao visoku loptu preko odbrane za Natha, Bibars je izbegao ofsajd zamku i hteo glavom da uštopuje loptu i iz kontakta obiđe Prekovića.

Foto: Starsport

Umesto toga, lopta koju je udario glavom dobila je efe i od trave se odbila u mrežu Voždovca.

Do kraja su „zmajevi“ imali još jednu šansu, ali je njihov udarac završio preko gola Partizana.

Voždovac posle ovog poraza ima 47 bodova i nalazi se na 12. mestu Superlige. Trenutno nije u zoni ispadanja, ali je samo bod iznad nje.

Partizan ima 95 bodova i zadržao je drugo mesto pred poslednju utakmicu u sezoni.

Partizan – Voždovac 3:0 (1:0)

Bogdanović ag 20, Jović 73, Natho 79

Stadion: Stadion Partizana, Beograd; Bez publike; Glavni sudija: Miloš Đorđić; Pomoćnici: Ristić, Đurđević, Anđelovski

Partizan: Popović – Živković, Banjak, Vujačić, Urošević, Zdjelar, Jojić (od 80. Baždar), Lutovac (od 68. F. Stevanović), Pavlović (od 60. Natho), L. Marković (od 60. Štulić), Holender (od 60. Jović). Trener: Aleksandar Stanojević.

Voždovac: Preković – Lasickas, Milović, A. Bogdanović (od 75. V. Bogdanović), Hajdin, Purtić, Milosavljević, Stojčev (od 70. Stoisavljević), Milojević (od 70. Ajdinović), Stanisavljević (od 75. Dukić), Janković. Trener: Predrag Rogan.

Foto: Printscreen Flashscore

Drugo poluvreme:

90′ KRAJ! Partizan zasluženo pobeđuje sa 3:0

88′ Partizan oborio tempo, Voždovac nemoćan

„Zmajevi“ se muče u organizaciji napada, ne mogu da pogode ni kratka dodavanja po zemlji, pa Partizan bez ikakve muke privodi meč kraju.

82′ Dobra pozicija, najbolja šansa Voždovca

Na desnoj strani je bilo prostora za šut, udarac igrača „zmajeva“ završio je preko gola

Foto: Starsport

79′ GOOOL! Natho pogađa za 3:0

Upisao se u strelce izraelski igrač, dobio je centaršut od Zdjelara iz pozadine, hteo je glavom da obiđe golmana Prekovića ali je lopta, uz malo sreće po Partizan, dobila efe i završila u golu.

76′ Novi šut Štulića

Lopta pored gola, probao je napadač Partizana po zemlji i bio neprecizan. Zamalo.

73′ GOOOL! Partizan vodi 2:0

Jović se upisao u strelce. Stevanović je dodavanjem po zemlji kroz odbranu otvorio prostor Štuliću na levoj strani. Ovaj je vratio loptu u sredinu, ali iza leđa Nathu. Izraelac je driblao jer nije mogao da šutira iz prve, pronašao je Jovića i Nemanja je lagano pogodio.

68′ Nova izmena u Partizanu

Stevanović ulazi u igru, menja Aleksandra Lutovca.

Foto: Starsport

65′ Prečka!

Nova šansa za Partizan, Štulić je pogodio okvir gola Voždovca tek što je ušao u igru. Centrirao je Natho fantastično sa desne strane, Štulić je odigrao glavom, ali prečka pomaže Prekoviću.

60′ Trostruka izmena u Partizanu

Izlaze Pavlović, Lazar Marković i Filip Holender, a ulaze Natho, Štulić i Jović.

52′ Opasna šansa za Partizan, ništa od zicera

Odlična lopta iz pozadine, preko odbrane Holender je ostao sam ispred Prekovića ali je probao da asistira Lutovcu koji je bio sa njegove desne strane. Nije dovoljno jako poslao loptu i jedan igrač Voždovca je sprečio čist zicer.

Holender je mogao da rešava akciju i sam, ali je hteo da obezbedi saigraču prazan gol.

47′ Korner za Partizan, siguran Preković

Centaršut Lutovca, intervencija golmana Voždovca, koji u nastavku juri bar bod.

46′ Izmena u Voždovcu

Cvetićanin ulazi na teren umesto Jankovića

Prvo poluvreme:

45+1 POLUVREME! Bez većih uzbuđenja, Partizan vodi na poluvremenu

Popović je bio prinuđen da brani udarac Milojevića sa distance. Lelujala je ta lopta, ali je Popoviću na kraju došla u ruke, u sredinu.

40′ Zatvorena i desna strana

Lasickas je tamo po krilu probao da prodre, nije mogao pored odbrane Partizana, koja za sada bez problema čuva svoj gol, ako se izuzme onaj prekid iz 35. minuta.

Foto: Starsport

35′ Gužva pred golom Partizana

Voždovac je izveo slobodan udarac sa strane posle faula i žutog kartona Vujačića. U gužvi nastaloj u kaznenom prostoru pao je Vujačić, pa i golman Popović koji je loše istrčao i izgubio loptu u duelu.

Akciju Voždovca zaustavio je sudija, koji je procenio da je Stefan Hajdin napravio faul za žuti karton.

31′ Solidan pokušaj Voždovca

Janković je istrčao napred po levom krilu, probao je odatle da probije odbranu Partizana, tek toliko da „zmajevi“ pokažu znake života. Vujačić ga je uštopovao i zaustavio.

26′ Mirniji period igre, inicijativa Partizana

Partizan po zemlji vodi loptu iz zadnje linije odbrane, uglavnom se napada po krilu, a većina lopti namenjena je Holenderu, ali posle pogotka crno-belih nema ozbiljnijih šansi.

20′ GOOOL! Partizan vodi 1:0

Jojić je šutirao, autogol Aleksandra Bogdanovića. Igrač sa brojem 3 je zakačio loptu posle centaršuta igrača Partizana sa leve strane i nije imao mnogo vremena da reaguje, jer je bio samo nekoliko metara ispred Jojića.

17′ Zanimljiva utakmica u Humskoj

Otvoren fudbal igraju Partizan i Voždovac, „zmajevi“ prete iz kontre, crno-beli pritiskaju, a oba tima uspevaju relativno lako da dođu do protivničkog kaznenog prostora.

11′ Tri velike šanse za Markovića u samo 60 sekundi

Krilni fudbaler i na ovom meču kapiten Partizana, koji na utakmici protiv Voždovca igra na mestu napadača, imao je čak tri sjajne šanse za nepun minut. Prvo je izblokiran, lopta mu se odbila na nogu, šutirao je ali je Preković uspeo da odbrani. Gotovo momentalno domaći su osvojili loptu, Jojić je centrirao a Marković sa pet metara neometan veoma slabo šutirao glavom, pravo u Prekovića. Odmah su ponovo igrači Paritzana došli do lopte, ponovo je probao Marković, ali je i ovog puta bio neprecizan, tačnije pogodio je spoljni deo mreže sa desetak metara.

8′ Janković propustio sjajnu šansu za Voždovac

Pripretili su gosti u osmom minutu, odličan prodor Jankovića rezultirao je više nego izglednom pozicijom, ali je posustao na poslednjoj prepreci, tačnije Vujačić je uspeo da interveniše tik pre nego što je napadač „zmajeva“ uputio udarac ka golu mladog Popovića.

Foto: Starsport

4′ Probao i Jojić

Jojić je došao u situaciju za šut iz sredine, lopta mu je malo pobegla, ali je uspeo da šutira. Nije bio najprecizniji, lopta daleko pored gola.

2′ Prva pretnja po gol Voždovca

Pavlović je dobio loptu na 18, 19 metara od gola „zmajeva“ šutirao je iz prve i nanišanio samo preko gola.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar