Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana savladali su Vojvodinu sa 2:0 (1:0) u derbiju 25. kola Superlige, time je Partizan stigao do 14. trijumfa u nizu i još jednom "parni valjak" nije primio pogodak.

Apsolutno prva figura susreta bio je Takuma Asano, koji je postigao dva pogotka (ukupno 14 ove sezone u Superligi Srbije), a mogao je da bude i znatno efikasniji.

PROČITAJTE JOŠ

Prvi pogodak postigao je nakon brze akcije i asistencije Miloša Jojića. Prošao je po desnoj strani, a onda silovito šutirao u dalji ugao Nikole Simića. Do poluvremena je promašio još jednu veliku šansu, kada je lopta prohujala tik uz stativu.

Japanac je bio najraspoloženiji za igru, pa je početkom drugog dela promašio šansu sa 10 metara od gola rivala. Ipak, sve to je naplatio u 63. minuta kada je postigao drugi pogodak.

Bibars Natho je napravio fintu kojom je podigao dva defanzivca, a onda proigrao Asana na pet metara od gola rivala.

Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Japanac je rutinski realizovao ovu šansu. I tek tada se malo trgnula Vojvodina. Šansu meča imao je Bojić kada je iz peterca Partizana njegov udarac izblokiran. Pogrešio je Stojković, lopta mu je ispala, ali Bojić nije uspeo da to pretvori u gol gostiju.

Tim iz Novog Sada nije ličio na ekipu koja je na prethodna tri susreta slavila protiv Partizana.

Vojvodina nije imala nijedan šut u okvir gola do 75. minuta jer se pokušaj Drinčića direktno iz kornera u prvom poluvremenu nije vodio kao šut.

Tek je u završnici Vojvodina ozbiljnije zapretila, tada je Vladimir Stojković imao četiri intervencije za samo nekoliko minuta u nadoknadi vremena. Uspeo je da odbrani sve, pa je ubrzo i glavni arbitar Miloš Milanović sudio kraj susreta.

Partizan – Vojvodina 2:0 (Asano 25, 63)

Stadion: Stadion Partizana. Gledalaca: Bez prisustva publike. Sudija: Miloš Milanović.

Partizan: Stojković – Miljković, S. Marković, Vujačić, Obradović – Šćekić, Jojić – Asano, Natho, Jović – Holender. Trener: Aleksandar Stanojević.

Vojvodina: N. Simić – Andrić, Bralić, Saničanin, Devetak, Đorđević – Drinčić – Vukadinović, Novevski , V. Simić – Mrkaić. Trener: Nenad Lalatović.

Superliga, 25. kolo

UTORAK

Partizan – Vojvodina 2:0 (1:0)

(Asano 25, 63)

SREDA

14.00 Čukarički – Metalac

14.00 Voždovac – Bačka

14.00 Mladost – Zlatibor

14.00 Napredak – Rad

14.00 Radnik – Novi Pazar

16.05 Javor – Inđija

16.05 Proleter – Radnički Niš

16.05 Spartak – Mačva

16.05 TSC – Crvena zvezda

90+1′ Šansa za Vojvodinu.

Tri puta je morao da reaguje Stojković, najpre je odbranio slobodan udarac, a onda i dva pokušaja rivala.

88′ Pokušaj Markovića sa vrha kaznenog prostora

Oba tima kao da su jedva čekala poslednji sudijski zvižduk, ali je ostao zabeležen jedan šut Lazara Markovića.

85′ Šansa za Bajebeka.

Pokušao je dijagonalnim šutem da savladao Simića, ali je on paradom otklonio opasnost. Vojvodina

79′ Žuti karton za Stanojevića.

Protestvovao je kod četvrtog sudije jer je smatrao da je prethodno bio faul nad Obradovićem. Burno je reagovao, pa je glavni arbitar Miloš Milanović morao da mu pokaže žuti karton.

77′ Slobodni udarac za Vojvodinu.

Fudbaleri Partizana, pre svih Lazar Marković, negodovali su zbog faula na 20 metara od gola Stojkovića. Drinčić je namestio loptu, ali je njegov udarac završio malo iznad prečke.

Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

69′ Velika šansa za Vojvodinu!

Bojić je promašio šansu meča za Novosađane! Izveo je Drinčić slobodni udaraca, Stojković je slabo reagovao, a onda je Bojić promašio čitav gol.

63′ Gol za Partizan.

Takuma Asano je postigao drugi pogodak, ali je genijalni potez napravio Natho. Najpre je Izraelac napravio jedan lažnjak, podigao dva igrača Vojvodine, a onda kroz čitavu odbranu proturio dodavanje do Japanca, koji je ostao sam na pet metara od golmana Simića. Nedugo nakon toga je umesto Natha na teren ušao Sejduba Suma.

62′ Izmene u Vojvodini.

Bojić je dobio žuti karton. Umesto Veljka Simića je na teren ušao Miodrag Gemović, dok je Momića Mrkaića zamenio Dejan Zukić.

56′ Prvi korner za Partizan.

Crno-beli su tek u 56. minutu stigli do prvog udarca iz ugla. Nakon kornera je malo nedostajalo da Vujačić još jednom postigne pogodak u crno-belom dresu, a onda je usledila akcija crno-belih sa mnogo razmenjenih dodavanja.

Foto: Starsport

51′ Dva prekida u pet minuta.

Nakon što se dugo odlučivalo kome će pripasti lpta nakon jednog duela na sredini terena, po nastavku susreta se Andrić našao na travi. Nije delovalo da je u pitanju ozbiljniji prekršaj, ali je medicinski tim morao da uđe na teren da bi pomogao igraču. Nakon gotovo pet minuta je nastavljen susret.

46′ Izmene na poluvremenu.

Lazar Marković je ušao igru umesto Nemanje Jovića. Aranđel Stojković i Petar Bojić ušli su umesto Vladana Noveskog i Mladena  Devetka u timu Vojvodine.

Foto: Starsport

Prvo poluvreme: Partizan – Vojvodina 1:0 (Asano 25)

44′ Kakav promašaj Asana!

Japanski fudbaler je dobio sjajnu loptu od Bibarsa Natha na 10 metara od gola rivala, a Asano je promašio čitav gol. Loše je zahvatio loptu, pa je šutirao malo uz desnu stativu golmana rivala.

foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

40′ Asano šutira iz svih pozicija.

Raspoloženo je za igru Takuma Asano, pa je pokušao da jednu odbijenu loptu iz prve zakuca iza leđa Simića. Šutirao je iz voleja, spoljnim delom kopačke, ali je lopta završila preko prečke.

Foto: Starsport

38′ Minuti inicijative Vojvodine.

Crveno-beli iz Novog Sada nanizali su nekoliko minuta sa loptom u nogama. Bilo je tu nekoliko centaršuteva, izborenih auta, ali ne i velikih šansi za goste.

33′ Prekršaj Miljkovića u napadu.

Centrirao je Jović sa leve strane, a Miljkovićev pokušaj glavom je završio malo pored leve stative golmana Simića. Na kraju se sudija Milanović sudio faul Miljkovića u napadu.

29′ Pokušaj Drinčića iz kornera.

Morao je Vladimir Stojković da boksuje loptu jer je Drinčić pokušao da postigne pogodak direktno iz kornera. Simić je onda raspalio po lopti, te je Vojvodina dobila udarac i sa druge strane njegovog gola.

Foto: Starsport

28′ Pritisak crno-belih.

Partizan je nastavio sa napadima i nakon postignutog gola. U jednom momentu je domaćin tražio penal zbog navodnog igranja rukom jednog igrača Vojvodine. Ipak, usporeni snimak je pokazao da je ruka bila uz telo.

25′ Gol za Partizan!

Jojić je sjajno progirao Takumu Asana, koji je protrčao po desnoj strani kao brzi voz, a onda snažno šutirao u suprotni ugao golmana Nikole Simića. Bio je ovo 13. gol Asana u Superligi.

23′ Otvoreni fudbal.

Za sada se igra napadački fudbal. Obe ekipe stvaraju šanse, ali Novosađani uglavnom vrebaju šansu iz kontranapada. Partizan ima veći posed lopte, ali za sada nedostaje to poslednje dodavanje koje bi „pocepalo“ odbranu.

19′ Golman Simić otklonio opasnost.

Nakon duge akcije Asano je pokušao da odigra do Holendera, ali je lopta bila zamalo prejaka. Golman Simić je bez problema pokupio.

14′ Vojvodina pritiska rivala.

Bila je to brza akcija Vojvodine, a povratna lopta Mrkaića u peterac nije stigla ni do jednog saigrača.

Foto: Starsport

12′ Burna reakcija Šćekića.

Nakon duela sa Simićem i Mrkaićem, našao se na zemlji, a onda se sudiji Milanoviću požalio na prekršaj. Nedugo zatim je i Miljković imao šta da zameri glavnom arbitru, nakon što je dosudio aut za tim iz Novog Sada.

10′ „Parni valjak“ zapretio u dva poteza.

Šćekić je poslao dugu loptu ka Asanu, a on nakon trka šutirao iz prve, ali je i ova lopta prošla pored gola Simića.

7′ Prva šansa za Partizan.

Pokušao je Jojić iskosa sa desne strane, ali je ta lopta odskakutala pored gola Simića.

5′ I dalje bez velikih šansi.

Duga lopta je išla ka Asanu, ali je odbrana Vojvodine uspela to da očisti. Nakon toga su se čuli aplauzi sa praznih tribina, u pitanju je zvučna platforma koja simulira prisustvo navijača na tribinama.

Foto: Starsport

2′ Igranje rukom Miljkovića.

Desni bek Partizana je slabije primio loptu, pa je ona nakon prijema udarila u njegovu levu ruku, te je napad prekinut.

1′ Krenuo je meč u Beogradu!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar