Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Fudbaleri Partizana, Vojvodine i Čukaričkog igraju u četvrtak prve mečeve trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

PROČITAJTE JOŠ

Crno-beli od 18 sati igraju u gostima protiv ruskog Sočija, a trener Aleksandar Stanojević istakao je da je domaći tim favorit u ovom meču.

„Mi smo povlašćeni u žrebu, jasno je kakav nam je s te strane status u Evropi, imamo više iskustva. Ali, ne možete da budete favorit protiv kluba koji je bio na četiri boda od drugoplasirane ekipe u jakoj ruskoj ligi. Vidite kakav stadion imaju, kakve uslove, koliko ulažu“, rekao je Stanojević na konferenciji za medije pred meč.

Vojvodina u Novom Sadu od 17 sati dočekuje favorizovani austrijski Lask, a šef stručnog štaba Slavoljub Ðorđević smatra da je pred njegovim timom ozbiljan zadatak.

„Lask je stabilan evropski klub, koji ima sjajne rezultate u protekle dve godine u Evropi. Pretprošle sezone su ispali u osmini finala Lige Evrope od Mančester Junajteda, prošle im je falio bod da prođu grupu. LASK ima ozbiljan igrački kadar, igraju direktan fudbal, dosta trče i fizički su jaki i disciplinovani. Njihovo najopasnije oružje je što igraju kao tim, nema individualaca“, rekao je Ðorđević.

Fudbaleri Čukaričkog od 21 sata na stadionu Partizana dočekuju švedski Hamarbi.

„Ekipa je maksimalno spremna za utakmicu koja je od ogromne važnosti za klub, ali i srpski fudbal u globalu. Svakako da očekujemo tvrdu utakmicu. Znamo ko nam je rival, kakav stil fudbala gaje. Imamo iskustvo od pre dve godine, kad nam je rival bio Molde. Hamarbi ima sličan mentalitet i fizionomiju igre, na nama je da ostvarimo bolji rezultat nego što je to bio slučaj protiv Norvežana“, kazao je trener Čukaričkog Pavle Delibašić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar