Ilija Stolica posle utakmice sa TSC-om
Ilija Stolica, Foto: Starsport

Glavobolje, problemi...

Fudbaleri Partizana su u sezonu 2022/2023 ušli blago rečeno loše, nakon pet odigranih utakmica (četiri u Superligi, jedna u Evropi) imaju samo jednu pobedu i mnogo ranije nego što su to želeli došli su do utakmica koje su praktično „biti ili ne biti“.

PROČITAJTE JOŠ...

Trka za šampionsku titulu je svedena na domen teorije (prerano je reći da je završena, ali Zvezda ima sedam bodova viška), u Evropi je neophodno napraviti preokret protiv AEK-a – doduše, olakšavajuća okolnost je to što će revanš biti odigran u Beogradu.

No, da nevolja ne ide sama potrudila su se i dva rivala sa domaće scene – Vojvodina i Čukarički.

U momentu kad ekipa Ilije Stolice muku muči da bi uhvatila kakav-takav ritam, iz Novog Sada i sa Banovog brda stižu po crno-bele zabrinjavajući signali zbog kojih je pod znakom pitanja, bar na osnovu uzorka od prvih pet kola, i samo mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona (naredne sezone šampion Srbije će u elitno takmičenje, dok će drugoplasirana ekipa u kvalifikacije).

Ekipa sa stadiona „Karađorđe“ je, uz Crvenu zvezdu, jedina neporažena. Na četiri susreta Novosađani su postigli sedam golova, njihova mreža se nijednom nije zatresla, remizirali su bez golova protiv Spartaka, dok su protiv gradskog rivala Mladosti (4:0) i Radničkog u Kragujevcu (2:0) odigrali odlične utakmice i pokazali da se nalaze u naletu.

Dobro „uštimovana“ ekipa čija prva zvezda je Veljko Simić nije pokazala slabe tačke dosad, pa su apetiti u „srpskoj Atini“ sa razlogom porasli i postoji vera da mogu do druge pozicije, jer teško da i Novosađani mogu da pariraju Crvenoj zvezdi na duže staze, iako su u ovom momentu najozbiljniji takmac.

Veljko Simić; Foto: Nenad Mihajlovic/Starsport

Za to vreme, Čukarički je imao jedan kiks, i to na otvaranju sezone protiv TSC-a (4:1), nakon čega se razigrao pre svega napadač Muhamed Badamosi, koji je pogodio gol Novog Pazara u drugom kolu, zatim je bio strelac dva puta protiv Mladosti u Novom Sadu, da bi protiv Spartaka na Banovom brdu postigao vodeći pogodak i trasirao put svom timu ka trijumfu.

Nakon pet odigranih kola, Vojvodina, uz isti broj mečeva kao i Partizan, ima pet bodova više. Čukarički, uz meč više od tima iz Humske, ima isti broj bodova kao i Crvena zvezda (12), i nalazi se na deobi prve pozicije.

A da to nije slučajno pokazali su i protiv Tventea. Jesu primili tri gola od holandskog tima, ali su imali dovoljno prilika da meč završe i pobedom, dok je posebno za pohvalu to što su u pojedinim trenucima diktirali dešavanja na terenu. Dakle, kvalitet je tu – i to popriličan.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Do kraja prvog dela sezone izabranike Ilije Stolice očekuje ipak i jedna olakšavajuća okolnost – pored toga što su domaćini Crvenoj zvezdi u 9. kolu, crno-beli će na svom terenu dočekati i Vojvodinu (13. kolo) i Čukarički (15. kolo). No, loša strana toga jeste činjenica da će tim iz Humske u drugom delu sezone utakmice protiv tri, iz ove perspektive, najveća takmaca, odigrati na gostujućem terenu.

I dok među navijačima Partizana postoji nada da ni Čukarički ni Vojvodina nisu ipak toliko kvalitetni da nastave sa serijom pobeda, pitanje koje se samo nameće, na osnovu dosadašnjeg toka sezone, jeste – da li to važi i za crno-bele?

Jer Partizan nije samo razočarao u prve četiri utakmice, već je iz utakmice u utakmicu pokazivao neke boljke koje bi, ukoliko ne budu rešene u najkraćem mogućem roku, mogle da budu ozbiljan kamen spoticanja.

Do kraja sezone pred timom iz Humske su još 33 utakmice, dovoljno da se popravi utisak i stvari vrate na mesto gde ih očekuju navijači. U suprotnom, ako kriza potraje, čini se da su Vojvodina i Čukarički rešeni da je maksimalno iskoriste.

BONUS VIDEO Erling Holan se obrukao, promašaj karijere Norvežanina

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar