Foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Partizan je posle velike drame i penal ruleta uspeo da se plasira u plej-of kvalifilacija za Ligu konferencija. Posle 2:2 nakon 90 minuta, usledila je i penal serija, a Partizan na kraju zasluženo uspeo da prođe dalje.

Rešio je Stanojević pored brojnih problema da zaigra napadački, a crno-beli su ređali šansu za šansom. Ipak, brojni promašaji i promaja u odbrani je konačno došla na naplatu i Partizan je iz dve akcije primio dva jeftina gola. Morali su puleni Aleksandra Stanojevića da igraju na sve ili ništa i dva puta da jure rezultat, ali je ovoga puta sreća bila uz njih.

PROČITAJTE JOŠ

Osim igre u prvom produžetku, Partizan je bio bolji rival i zasluženo je prošao dalje. Ipak, ostaju neke stvari za brigu.

Odbrana crno – belih je prilično tanka i to se najbolje oseća na bekovima, gde nikako da se nađu rešenja, a problem je što Partizan nema pravu alternativu ni na poziciji štopera. Moraće Saničanin i Vujačić što pre da nađu hemiju, a uprava pojačanja.

Takođe, Partizan nema zamenu ni za Rikarda i prvi lošiji njegov meč je Partizan uveo u problem sa realizacijom.

Ipak, lakše je brinuti brige kada se pobeđuje, a crno-bele još korak deli od evropske jeseni pa još ima vremena da se ekipa pojača.

Popović – Mladi golman Partizana gotovo da i nije imao posla veći deo meča, jer je Partizan pomerio Soči daleko od gola, a sve napade je odbrana prilično dobro rešavala. Kod prvog gola nije imao šta da traži iako je lepo izašao i u toj situaciji. Kod drugog nije ni imao priliku da reaguje. Ipak, pokazao je talenat u završnici. Odbranio nezgodan udarac sa distance, a onda skinuo zicer u produžetku kada je Partizan visio. U prvom delu bio sigurniji kod centaršuteva, ali je u drugom poluvremenu pokazao da mu je to još uvek boljka i da će morati da radi na tome. Nije dobio priliku da brani penale. – 6.5.

Živković – Krenuo je dosta stegnuto desni bek crno-belih i na kraju odigrao meč sa dosta amplituda. U početku dosta kasnio i grešio u napadu, ali je vremenom zaigrao sigurnije. Kada se činilo da je potpuno u meču, ispao je kod drugog gola Sočija i dozvolio da njegov igrač prelako asistira. Do kraja bio solidan na obe strane. Odlično izveo prvi penal u seriji za Partizan i nagovestio -pobedu 6.

Vujačić – Doktorska partija Vujačiča. Mnogo bolja partija nego u Rusiji i mnogo bolje od svog saigrača Saničanina. Leteo je Vujačić i oduzima lopte, blokirao udarce. Dobio veliki broj duela, skinuo nekoliko zicera, a sve je kulminiralo kada je u prvom produžetku izvadio loptu sa gol linije i sprečio siguran pogodak. Iako je promašio veliku šansu na početku utakmice, dobio priliku da izvede pobedonosni penal i postane heroj grobara – 8.

Saničanin – Ušao je solidno u meč, dobijao duele, nekoliko puta odlično intervenisao, a onda je kako je utakmica odmicala počeo da greši i da se loše postavlja. Nejasno je gde je bio kod drugog gola. Do kraja nije uspevao da potpuno otkloni nesigurnost u igri iako je imao dobrih intervencija u produžetku – 6.

Urošević – Odigrao je levi bek Partizana jedno od najslabijih poluvremena u crno-belom dresu. Kasnio je sa ubacivanjima u napadu, bio potpuno bezopasan po gol, a nažalost zakasnio i da izađe kod gola Sočija. Zbog njegovog položaja Terekov nije bio u ofsajdu. U drugom je malo popravio utisak, ali je uspeo da promaši odličnu šansu – 5.5.

Jojić – Najbolja partija od početka sezone. Odlično je Jojić svojim dodavanjima i kretnjama otvarao igru. Nekoliko puta sjajno izbacio Markovića na krilu. Odlično kretanje i praćenje igre krunisao golom kada je pokupio promašaj Rikarda i doneo važno izjednačen. Ipak nije imao dovoljno snage da izdrži do kraja, pa ga je u 84. minutu zamenio mladi Terzić. – 7.

FK Partizan, FK Soči
foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Zdjelar – Partizanov veznjak je sada već postavio standard za svoje igre i profilisao se kao ključni igrač crno – belih. Dobio je skoro sve duele, neutralisao glavnog kreatora igre ruskog tima, Nobou. Kada god je bio u prilici slao je lopte napred ili na krila, a testirao je i udarac sa distance. Još jednom pokazao klasu na svojoj poziciji – 7.

Holender – Neočekivano dobio šansu pred sam početak zbog povrede Pantić. U početku je dobro kombinovao sa Jojićem i otvarao igru, ali je kako je meč prolazio bio sve dalji od gola i igre. Odradio je dosta defanzivnih zadataka i sprečavao Soči da lako iznosi loptu – izašao u 70. minutu kada ga je zamenio Šćekić – 6.

Natho – Tiha partija Partizanovog kreatora. Iako je u nekoliko navrata pokazao da njegove lopte imaju oči, veći deo vremena provedenog na terenu bio daleko od igre. Da je postigao gol iz slobodnog udarca utisak bi bio drugačiji ali je falilo sreće. Nije imao snage za ceo meč – 6.

Marković – Igralo se Markoviću večeras i to se videlo od prvog sekunda. Napadao je po krilu, pravio probleme odbrani Sočija i lako stvarao višak. Falila mu je podrška Živkovića koji je često kasnio ili pravio greške. U nastavku je Partizanovo krilo sve češće zalamalo ka sredini što je rezultiralo i jednom od najvećih šansi na meču, ali je Marković bio očajan u realizaciji. U nekoliko navrata je traljavo pokušavao iz dobrih pozicija. U dodatnih 15 minuta ostao potpuno bez snage i po toj strani je Partizan bio ozbiljno izložen u odbrani – 6.5.

Foto: Starsport

Rikardo – Najslabija partija od kako je po drugi put obukao crno-beli dres. Loptu je uglavnom primao leđima okrenut golu, ali je nakon što bi prihvatio loptu uglavnom previše komplikovao i odigravao loše lopte. Terao je protivničke štopere da ga stalno prate što je otvaralo prostor  ostatku ekipe, ali generalno prilično tanko. Ipak, u penal seriji šutnuo ubedljivo najbolji jedanaesterac i zatresao mrežu čak i kad ga nije išlo – 6.

Od 65. Suma – Tražili su navijači Sumu i dobili su ga, a Gvinejac umalo da ispadne tragičar. Iako je od kako je ušao pravio dar-mar odbrani, promašio je šansu utakmice u trenutku kada je Partizan jurio produžetke. Zamalo da promaši i u penal seriji kada je pogodio stativu, ali je sreća bila njegov saveznik i od leđa golmana Sočija je lopta završila u golu. Pokazao je veliku borbenost i želju, a deluje i da se fizički polako vraća u ritam – 6.

Od 70 Šćekić – Partizanov džoker koji je crno – bele izvukao iz ambisa. Ušao je na 1:1 da smiri igru i učvrsti defanzivu a na kraju golom u poslednjim trenucima odveo svoj tim u produžetke. Nije briljirao defanzivno i često je ostajao na vetrometini, ali da nije bilo njega, Partizan bi bio eliminisan – 6.

Od 84. Terzić – Ušao je biser iz Partizanove škole umesto umornog Jojića i uneo preko potrebnu energiju. Solidan evropski debi je krunisao asistencijom iz kornera za Šćekiča koja je donela produžetke Partizanu. Solidno se kretao, pokušavao da učestvuje u igri, a ušao je u delikatnom momentu. Nema mu se šta zameriti – 6.5

Od 106. Miljković – Ušao u igru kada je Partizan visio u produžetku a gosti stvarali šanse. Umesto Markovića koji se ugasio, doneo neophodnu svežinu i sigurnost. Nedovoljno proveo na terenu da bi bio ocenjen.

Od 110. Obradović – Ušao da šutira penal, ali nije bilo potrebe jer je sve bilo gotovo pre nego što je na njega došao red. Nedovoljno proveo na terenu da bi bio ocenjen.

FK Partizan, FK Soči
Foto: Starsport

Stevanović – Uveden da brani penale i postao junak. Sjajno odbranio udarce u prvoj i četvrtoj seriji i zaslužio da mu ceo stadion skandira – 8.

Stanojević – Ako je neko sumnjao da Stanojević može da vodi ovaj Partizan na pravi način, večeras će morati da se predomisli. Nakon što je zbog smrtnog slučaja morao da odustane od Lutovca, suočio se sa povredom Pantića deset minuta pred početak utakmice. Uspeo da sve to prevaziđe i da Partizan postavi ofanzivno. Da su bili prisebniji u napadu i manje grešili u odbrani njegovi puleni, ovo bi bio njegov doktorat. Pogodio sa svim izmenama i tako rešio pitanje prolaza. Iako je Partizan imao sreće, Stanojević je znao u svakom trenutku šta treba da radi – 9.

Bonus video: Lionel Mesi u Parizu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar