Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana doživeli su jednu od najvećih blamaža u 21. veku porazom od Flore (1:0) u petom kolu Lige konferencija. Taj šamar je došao kao otrežnjenje, ali i upalio alarme koji problemi moraju hitno da se rešavaju.

PROČITAJTE JOŠ

Koliko je velika pobeda Flore (senzacija, čudo, kako god da želite to da nazovete) svedoči i što je to prva pobeda nekog estonskog tima u istoriji grupne faze bilo kog UEFA takmičenja.

Toliko o tome koliko je to zapravo bio ozbiljan protivnik, koji je uspeo da prikaže Partizan u svetlu u kom niko nije želeo da ga vidi.

Problem Partizana su oscilacije. Neverovatno je pobediti sa 4:1, a onda već četiri dana kasnije potpuno nestati sa terena. Problem koji će Aleksandar Stanojević morati hitno da reši.

Aleksandar Popović 5,5 – Nije napravio nijednu veliku grešku, ali i bravuroznu intervenciju. Uglavnom je sigurno reagovao, pratio je igru stalno, ali kod gola Zenjova nije mogao da uradi bilo šta u situaciji 1 na 1.
Aleksandar Miljković 5 –  Imao je pune ruke posle jer su napadi Flore uglavnom bili po njegovoj strani, ali je odradio korektan posao. Nije bio toliko loš, znao je i da se pojavi iz drugog plana.
Foto: FK Partizan/Antonio Ahel
Nemanja Miletić 5,5 – Uglavnom je pokupio sve lopte pred golom i relativno dobro odmenio Igora Vujačića. Slabo se postavljao, a pritisak igrača Flore je znao da mu napravi problem
Siniša Saničanin 5 – Tragičar Partizana. Nije uspeo da otkloni opasnost nakon centaršuta koji je sekundama leteo ka golu Partizana. Od tada je upao u sivilo iz kog nije mogao da se izvuče.
Slobodan Urošević 5,5 – Nije to bila bravurozna partija i definitivno nije bila na nivou nekih prethodnih, ali koliko je bio bitan na ovom susret svedoči da je Partizan primio gol u trenucima kada se ne nalazi na terenu.
Aleksandar Šćekić 5 – Daleko je bio od onog na šta je navikao navijače. Bio je samo bleda slika čoveka koji je bio motor na terenu, koji je znao u svakom momentu gde se nalaze svi igrači oko njega. Sada kao da se vratio na fabrička podešavanja, bez apdejtova do kojih je došao poslednjih godina i meseci.
Foto: FK Partizan/Antonio Ahel
Saša Zdjelar 5,5 – Jedan od retkih za koji bi moglo da se kaže da je ispunio očekivanja. Radio je na terenu sve što se od njega tražilo, igrao je i trećeg štopera, duplog zadnjeg veznog…
Kvinsi Menig 5 – Retko ko je primetio da se uopšte nalazi na terenu. Čovek koji je igrao u Ajaksu sada kao da je zaboravio da dođe na susret. Šteta jer je pokazao da i te kako može da zaigra dobro.
Foto: FK Partizan/Antonio Ahel
Danilo Pantić 5 – Nije se najbolje snašao na boku i nije uspevao da napravi razliku. Nema dovoljno prostora za kreaciju, a dva puta je šutirao sa distance, ipak nije bilo previše opasnosti.
Nemanja Jović 5,5 – Mladić vrhunskog driblinga nije pokazao sve što zna. Imao je jedan izblokiran udarac, nekoliko ne preterano opasnih prodora i pad u kaznenom prostoru kada je kažnjen žutim kartonom.
Rikardo Gomeš 5 – Napadač kome je neophodno da čitava ekipa radi za njega. Kada toga nema, onda i sam ne uspeva da se pronađe. Bio daleko od gola i ostao na samo jednom u grupnoj fazi.
Rezervisti
Miloš Jojić 5,5 – Najbolji od svih koji su ušli sa klupe za rezerve. Ubrzao je igru, pretio od prvog minuta, ali nije uspeo da donese Partizanu barem taj jedan pogodak.
Lazar Pavlović 5,5  – Vratio se u startnu postavu na prethodnim mečevima, ali ovog puta nije opravdao „desetku“. Imao je nekoliko dobrih prodora, ali bez realizacije.
Lazar Marković 5,5 – Igrao od 56. do 87. minuta kada je doživeo težak pad. Polomio je ključnu kost, a poslat je bio direktno poslat u bolnicu.
Aleksandar Lutovac 5,5  – Dosta trčao od 56. minuta, pokazao želju da promeni rezultat, ali nije uspeo da preokrene. Bez konkretnog učinka.
Marko Milovanović 5 – Uklopio se u lošu predstavu „parnog valjka“.
Aleksandar Stanojević 5,5 – Morao je Stanojević da se snalazi bez Natha, Vujačića, Obradovića, Terzića i Holendera, pa tu može da se pronađe delimično opravdanje za bruku protiv Flore. Ipak, ovaj tim je pokazao da često ima prevelike oscilacije od meča do meča, ali i u toku jednog susreta. Ukoliko Stanojević bude to mogao da koriguje, Partizan će biti spreman za nokaut fazu.

BONUS VIDEO Stanojević pred meč sa Gentom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare