Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Fudbaleri Partizana od početka Superlige nalaze se na vrhu tabele, takva je situacija i posle 13. kola. Crno-beli imaju 37 bodova, pet više od prvog pratioca Crvene zvezde, ali uz utakmicu više i u odličnoj su poziciji da osvoje jesenju titulu.

Na zvanje jesenjeg šampiona u Humskoj čekaju punih sedam godina, otkako je na klupi bio Marko Nikolić, pa je Aleksandar Stanojević na odličnom putu da ponovi uspeh šest godina mlađeg kolege.

Prvi naredni korak čeka ga u četvrtak protiv Metalca, na domaćem terenu od 17 časova, u odloženom susretu 5. kola domaćeg šampionata.

PROČITAJTE JOŠ

Dobra vest za Stanojevića i njegove izabranike je ta što više od meseca dana neće morati da napuštaju Beograd za superligaške utakmice, ne računajući evropske okršaje do kraja grupne faze Lige konferencija.

Partizan u Superligi posle duela sa ekipom iz Gornjeg Milanovca očekuju još mečevi sa Čukaričkim, Proleterom i Vojvodinom, sva tri u Humskoj, pa gostovanje Voždovcu i Metalcu, a dočekuju Novi Pazar i Kolubaru za kraj jesenjeg dela sredinom decembra. To znači da će samo jednom ići van Beograda, u Gornji Milanovac, do kraja godine u domaćem prvenstvu.

Nisu se crno-beli još nijednom okliznuli, raspored im ide na ruku, imaće prednost od barem dva koraka i kada budu izjednačni po broju utakmica, i zato veruju da mogu da prekinu crnu, sedmogodišnju seriju.

Senku na dosadašnje partije jedino je bacio poraz kod kuće od Genta u Ligi konferencija, jedini ovosezonski meč na kojem nisu postigli gol, u trci za prvo mesto u grupi B i direktan prolaz u osminu finala da se izbegne doigravanje. Partizan u Superligi nije prosipao bodove što je znao da čini za vreme četvorogodišnje dominacije Crvene zvezde, jedini remi upisao je upravo u večitom derbiju i ne zna za poraz na domaćoj sceni.

Dao je 39 golova, najviše u ligi, mreža mu se tresla svega četiri puta, što znači da ima i najbolju odbranu u Superligi.

Stanojević četvrti trener po broju utakmica

Aleksandar Stanojević je posle gostovanja TSC usamljen na četvrtom mestu večne liste po broju utakmica kao trener Partizana. Aktuelni šef stručnog štaba vodio je crno-bele 141 put i tako je prestigao Tomislava Kaloperovića koji je na petom mestu sa 140 utakmica. Izvesno je da će se Stanojević do kraja godine popeti na treće mesto, jer će biti ispred i Stjepana Bobeka (147), a ispred njega će onda ostati samo još Ilješ Špic (206) i neprikosnoveni Ljubiša Tumbaković (405).

„Na prvom smo mestu na tabeli, u svaku utakmicu ulazimo kao da je najvažnija. Nadamo se da ćemo zadržati tu prvu poziciju do kraja prvenstva. Spremamo se za Metalac, uvek idemo na pobedu. Imamo naš stil igre, stalno smo opasni, ulazimo u dosta šansi i dajemo golove, što je najbitnije. Uvek ima mesta za napredak, pogotovo kod nas mladih igrača. Svaki trening nam je bitan da upijamo ono što nam pričaju treneri i saigrači“, kaže 21-godišnje krilo Nikola Terzić, otkrovenje Partizana i strelac četiri prvenstvena pogotka.

Sve je na crno-beloj strani u preostalih osam koraka, Metalac im dolazi na noge sa tri vezana poraza, posle toga Čukarički koji im u poslednjih osam međusobnih susreta nije uzeo ni bod, a posle reprezentativne pauze sledi duel sa Vojvodinom koja je daleko od opasne forme.

Ako sve bude prema zamislima Stanojevića i njegovih izabranika, dočekaće da prezime na vrhu tabele što Partizan nije uradio sedam godina otkako je na klupi sedeo Marko Nikolić. Imao je šest bodova više od Zvezde nakon čega je ekipu kao trener u drugom delu Zoran Milinković vodio do titule.

BONUS VIDEO Dušan Tadić – gol i dve asistencije, Ajaks – PSV 5:0

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar