Foto: Screenshot / Youtube

Fudbaleri Partizana se u četvrtak od 19.00 neće sastati samo sa kolegama iz ekipe Šarlroa, već i sa samim vrhom belgijskog fudbala u pokušaju da nastave put ka Ligi Evrope.

Rival crno-belih briljira na startu sezone u domaćem šampionatu, na šest mečeva je ostvario šest pobeda uz gol razliku 12:2.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, to nije najzanimljivija stvar u vezi sa klubom iz valonskog grada.

Na njegovom čelu se nalaze braća Bajat, kontroverzni Iranci koji se smatraju vodećim ljudima kompletnog belgijskog fudbala.

Mehdi je predsednik Fudbalskog saveza Belgije i direktor Šarlroe, dok je njegov brat Mođi nezvanični vlasnik kluba i „siva eminencija“ u organizaciji tamošnjeg fudbala.

I to uprkos ozbiljnom puteru na glavi.

Mođi je pre dve godine bio jedna od 44 osobe uhapšene pod sumnjom da su učestvovale u nameštanju utakmica i malverzacija u vezi sa transferima fudbalera.

Pominjalo se i pranje novca…

Tom prilikom su lisice na ruke stavljene i srpskom menadžeru Dejanu Veljkoviću.

Braća su rođena u Teheranu, odrasla su u Sjedinjenim Američkim Državama, a preko Francuske su stigla u Belgiju.

I to posredstvom Abasa, Mehdijevog oca, a Mođijevog strica, osnivača kompanije koja se bavila preradom voća, koji je odlučio da uplovi u fudbalske vode i postane većinski vlasnik kluba Šarlroa.

Mođi je ispratio ideju, kasnije i Mehdi, posle čega je krenuo njihov vrtoglavi uspeh u svetu fudbala, obeležen spekulacijama u vezi sa radnjama koje ne mogu da budu svrstane u zakonske okvire.

Uprkos tome, Mehdi je postao predsednik Fudbalskog saveza, Mođi je i posle hapšenja nastavio da bude aktivan na fudbalskom tržištu i postoji uvreženo mišljenje da bez potvrde njih dvojice ne može da bude obavljen nijedan posao u tamošnjem fudbalu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare