Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Kakvo ludilo!

Fudbaleri Partizana plasirali su se u plej-of za plasman u Ligu konferencija pošto su nakon boljeg izvođenja penala bili bolji od Sabaha, 5:4.

Uvodni momenti meča mogli su veoma lako da nadu pretvore u očaj, pošto su dva puta Frenk Kanute, a jednom Bibras Natho pogrešili na polovini svog tima, igrači Sabaha dolazili do lopte, ali su sva tri puta prekomplikovali, pa su crno-beli uspeli da se provuku i spreče katastrofu pre nego što su navijači imali šansu da se udobno smeste na tribinama.

PROČITAJTE JOŠ:

Te tri greške kao da su trgle crno-bele, pa su u nastavku zaigrali mnogo fokusiranije, iz čega su se izrodile i neke sasvim solidne prilike. U 7. minutu Aranđel Stojković je veoma lepim prodorom stvorio sebi poziciju ali je usledilo nešto između šuta i centaršuta, potom je dva minuta kasnije Bojan Letić faulirao Mateusa Saldanju, a Kanute je glavom biio neprecizan.

U 15. minutu tražili su igrači Partizana penal posle šura Saldanje, ali njega nije bilo, a lopta je u nastavku stigla do Kanutea koji je očajno šutirao.

U 20. minutu Aleksandar Jovanović je morao da reaguje nakon jednog centaršuta pošto je odbrana crno-belih na trenutak zaspala, u 27. minutu nakon faula nad Saldanjom na iivici kaznenog prostora Natho je centrirao, ali je to uradio loše.

Foto: Starsport

Ono što su crno-beli želeli uspeli su da ostvare u 31. minutu, kada je Ksander Severina prelepim pasom „izbacio“ Kvinsija Meniga u kazneni prostor, on šutirao, čuvar mreže gostiju uspeo da odbrani pokušaj, ali je na odbitak natrčao Saldanja. Nije Brazilac bio precizan iz prvog pokušaja, Jusif Imanov je odbio njegov šut, ali jeste iz popravnog za 1:0.

Od tog momenta crno-beli su imali nekoliko solidnih pozicija ali nisu to iskoristili, probao je jednom i Mihajlo Ilić sa oko 40 metara ali je Imanov bio fokusiran i više nego dobar šut štopera Partizana uspeo da ukroti.

Sabah je propustio u prvom delu jednu veliku priliku, i to dva minuta posle gola Partizana, kada su čak trojica igrača bili u situaciji da ugroze Jovanovića, ali su se ponovo spetljali pa je ostalo 1:0, čime je završen prvi deo meča.

Partizan vs Sabah Foto:Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Početak drugog poluvremena doneo je novu stihijsku navalu crno-belih, ali nisu uspevali da dođu do prilike sve do 57. minuta, kada je Saldanja iznudio faul sa desne strane, na udaljenosti od oko 15 metara od gola Sabaha. Loptu je namestio Natho i još jednom pokazao kakav je majstor fudbala – uputio je prelep šut ka golu rivala, iznenadio sve na stadionu i majstorski pogodio za 2:0, čime je Partizan poravnao na 2:2 u ukupnom skoru.

Foto: Starsport

Moglo je nedugo potom da bude 3:2, ali je novi udarac Ilića čuvar mreže Sabaha uspeo da preusmeri ka prečki.

Ozbiljnijih prilika nije bilo do kraja utakmice, pa je meč otišao u produžetke. Tamo nije bilo ozbiljnijih šansi sve do same završnice kada je Telur Mutalimov u samoj završnici prvog produžetka uhvatio savršen volej, ali je Aleksandar Jovanović ponovo zablistao i sprečio goste da povedu.

Isto je učinio i u završnici drugog produžetka, kada je Namik Alaškarov imao šansu da šokira crno-bele, ali u tome nije uspeo, pošto je Jovanović novom spektakularnom odbranom sprečio gol u svojoj mreži.

Partizan vs Sabah Foto:Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Pristupilo se penalima, a svi igrači su bili sigurni (Andrija Pavlović, Nemanja Nikolić, Aldo Kalulu, Nikola Antić i Samed Baždar za crno bele, odnosno Aleksej Isajev, Emanuel Apeh, Džejhun Nurijev i Kristijan za goste) sve do poslednjeg udarca gostujućeg tima, kada je Namik Alaškarov namestio loptu.

Šutirao je prvo veoma loše, Jovanović taj pokušaj rutinski zaustavio, ali je umesto slavlja usledio šok kada je odbrana poništena jer je golman Partizana krenuo ranije sa gol-linije.

Iako je dobio popravni, nije ga iskoristio, tačnije Jovanović je još jednom bio spektakularan, pročitao njegovu nameru i trećom vanserijskom odbranom na utakmici doneo crno-belima plasman u poslednju fazu borbe za grupnu fazu Lige konferencija.

Crno-beli će put ka evropskoj jeseni tražiti preko danske, gde ih čeka Nordsjeland, koji je sa 2:0 u revanšu nakon 0:0 u prvoj utakmici izbacio rumunski FCSB.

Utakmice plej-ofa na programu su 24. i 31. avgusta.

Partizan – Sabah 2:0 (1:0) – penalima 5:4

(Saldanja 30, Natho 58)

Stadion: Stadion Partizana, Beograd; Glavni sudija: Bartoš Frankovski (Poljska); Pomoćnici: Bonijek, Vinkler, Gričkijevič; Gledalaca: 14.225

Partizan: Jovanović, Stojković, Ilić, Marković, Antić, Belić, Kanute (od 65. Šćekić), Severina (od 82. Baždar), Natho (od 82. Nikolić), Menig (od 71. Kalulu), Saldanja (od 111. Pavlović); Trener: Igor Duljaj.

Sabah: Imanov, Čakla (od 74. Irazabal), Hadhoudi, Sejdijev, Kristijan, Letić (od 102. Alekperov), Isajev, Til (od 78. J. Nurijev), Margarita, Volkov (od 74. Apeh), A. Nurijev (od 78. Mutalimov) ; Trener: Murad Musajev.

Partizan - Sabah 2:0 - penalima 5:4

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar