Foto: REUTERS/Molly Darlington

Dvojica fudbalera Mančester sitija Kevin de Brujne i Erling Holan, kao i Argentinac Lionel Mesi, trojica su finalista za nagradu Evropske fudbalske unije za igrača sezone 2022/23, saopštila je UEFA.

Oni su ušli u uži izbor posle glasanja trenera klubova koji su se prošle sezone takmičili u grupnim fazama tri evropska takmičenja, selektora 55 zemalja članica UEFA, kao i novinara.

PROČITAJTE JOŠ:

Svaki glasač je morao da izabere trojicu igrača sa liste od deset. Ime pobednika će biti otkriveno 31. avgusta u Monaku tokom žreba za grupnu fazu Lige šampiona.

Holan i De Brujne su zablistali prošle sezone i vodili su Siti do prvog trofeja u Ligi šampiona.

Osim toga, Holand je od starta bio i najbolji strelac Premijer lige, zbog čega je u tom takmičenju dobio nagrade i za najboljeg mladog igrača i za najboljeg fudbalera.

Što se tiče Mesija, koji je ovog leta iz Pari Sen Žermena prešao u Inter iz Majamija, on je sa Argentinom osvojio Svetsko prvenstvo, jedini veliki trofej koji mu je nedostajao u karijeri.

Kada je reč o trenerima, nominovani su trener Mančester sitija Pep Gvardiola, Italijan Simone Inzagi, finalista Lige šampiona sa Interom, kao i njegov sunarodnik Lučano Spaleti koji je sa Napolijem postao šampion Italije i stigao do četvrtfinala Lige šampiona.

BONUS VIDEO: Najbolji golovi sezone 2022/2023 u Bundesligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar