Foto: FK Partizan / MIroslav Todorović

Crno-beli na kraju ostali kratki za titulu u Superligi i petu sezonu zaredom, poslednji put se radovali kod Marka Nikolića.

Fudbaleri Partizana pobedili su Radnički iz Niša u meču 37. kola Superlige Srbije sa 2:0.

PROČITAJTE JOŠ:

Partizanu je ovo bila Pirova pobeda, jer su crno-beli ostali bez titule prvaka Srbije, pošto je Crvena zvezda u istom terminu savladala Voždovac i ostala dva boda ispred na kraju sezone.

Rikardo Gomeš je postigao pogodak za klub iz Humske u nadoknadi prvog poluvremena sa penala, a Bazil Mburi Jamkam je autogolom postavio konačan rezultat u drugom delu susreta.

Prvu priliku na meču propustio je Lazar Marković u drugom minutu meča, kada mu je golman Marko Drobnjak solidno odbranio udarac.

Partizan je prvu veliku šansu promašio u 13. minutu kada je Kvinsi Menig očajno šutirao posle dobrog prodora i povratnog pasa Rikarda Gomeša.

Radoslav Batak, trener gostujućeg tima negodovao je posle jednog duela u 23. minutu zbog čega mu je sudija Milan Stefanović pokazao žuti karton.

Igrao se 28. minut kada je bek Radnika Nikola Vujadinović dobro reagovao i zaustavio akciju Partizana sa krila.

Rikardo je u 29. minutu ostao da leži u šesnaestercu Nišlija posle kornera, povukao ga je jedan igrač gostiju, a trener Partizana Aleksandar Stanojević je zbog tog kontakta besneo pored aut linije, tražeći penal.

Šest minuta kasnije, Stefanović je isključio jednog od Batakovih pomoćnika, a haotično prvo poluvreme zaokruženo je tek posle 57 minuta.

Pred nadoknadu tog dela igre je Vujadinović igrao rukom u svom kaznenom prostoru, Stefanović je posle VAR intervencije dosudio penal, a Rikardo Gomeš je bio siguran.

Foto: FK Partizan / Miroslav Todorović

Nastao je metež na terenu, jer su se bunili igrači Radničkog, delovalo je u jednom trenutku kao da žele da napuste teren, ali su ipak ostali.

Lazar Arsić je u tom haosu dobio crveni karton, a tenzija je smirena tek posle nekoliko minuta.

Ta tenzija pretvorila se u letargiju tokom drugih 45 minuta jer je Partizan lako sa igračem više kontrolisao dešavanja na terenu.

Foto: FK Partizan / Miroslav Todorović

Uspeo je tokom drugog poluvremena da overi tri boda tako što je Jamkam glavom sproveo loptu u svoju mrežu u 66. minutu.

Hteo je da preseče centaršut Partizana sa desnog krila, ali je prevario svog golmana.

To na kraju nije bilo dovoljno za titulu, jer je Zvezda sa 3:1 pobedila Voždovac i sa 100 bodova završila sezonu, naspram Partizanovih 98.

BONUS VIDEO: Ludilo navijača Sitija nakon osvajanja još jedne titule

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar