Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana pobedili su Radnički iz Niša u meču sedmog kola Superlige Srbije, na svom terenu sa 4:0.

PROČITAJTE JOŠ:

Aleksandar Stanojević je ušao u istoriju kluba iz Humske kao tek treći trener koji je upisao bar stotinu pobeda na klupi Partizana.

Njegovi igrači upisali su šesti uzastopni trijumf u domaćem prvenstvu i pred reprezentativnu pauzu su završili na prvom mestu sa 18 bodova.

Partizan je već u prvom poluvremenu završio posao i pitanje pobednika, u drugom ju je samo overio. Radnički je imao samo jedan period dobre igre, kada su Mićibući i ostali kontrolisali loptu.

Probali su da upute i nekoliko šuteva, ali se vrlo brzo stvari menjaju i idu na vodenicu crno-belih.

U tom periodu trojica od četvorice defanzivaca domaćih su se našla na zemlji, a navijači su se posebno zabrinuli kada se istegao i pao Igor Vujačić.

On je uspeo da nastavi meč, a u 15. minutu Rikardo je imao prvu ozbiljnu priliku za svoj tim. Šutirao je sa desetak metara, malo pored gola.

Jedanaest minuta kasnije Bibars Natho je takođe pucao pored gola i već tada je bilo jasno ko ima inicijativu.

Igrao se 29. minut kada je Miloš Jojić na sjajno dodavanje Natha pogodio stativu, a samo sedam minuta kasnije bilo je 1:0.

Marko Živković je poslao dobar centaršut, Rikardo Gomeš je skočio i glavom pogodio okvir gola.

Foto: Starsport

Damir Kahriman je izvadio loptu, sudije su pregledale VAR snimak, utvrdile da je lopta prešla gol-liniju i Partizan je sudija je pokazao ka centru.

Do kraja poluvremena Partizan je postigao još jedan pogodak i opet se isti spoj Živković – Rikardo ispostavio kao dobitni. Marko je centrirao, Rikardo je gađao glavom i posle 45 minuta bilo je 2:0.

Prvih petnaestak minuta nastavka proteklo je u tome što je Stanojević uveo Lazara Markovića i Nemanju Jovića i pojačao napad.

Osim toga, dva slaba pokušaja i dve lagane odbrane oba golmana. Tek nakon toga se borba malo rasplamsala, pa smo u razmaku od sedam, osam minuta videli gol i tri strašne šanse.

Prvo je mrežu zatresao Bibars Natho na asistenciju Rikarda. Njih dvojica su izašli sami ispred Kahrimana zahvaljujući sjajnom dodavanju Marka Živkovića za Gomeša.

Nathu posle tog dodavanja nije bilo teško da u situaciji dva na jedan sa golmanom smesti loptu u praznu mrežu.

Odmah zatim je Mićibući ukrao loptu Šćekiću, obišao je Stevanovića i promašio zicer koji mu je glavom odbranio Siniša Saničanin.

Jojić i Rikardo su propustili dve ozbiljne prilike do 68. minuta, ali je već u 70. Jović dao četvrti gol Partizana.

Odigrao je dupli pas sa Rikardom, zalomio udesno sa 12, 13 metara i pogodio dalji ugao po zemlji.

Radnički je do kraja meča nastavio da pokušava, Partizan je probao da postigne i peti gol, ali je rezultat 4:0 ostao na snazi.

Partizan – Radnički Niš 4:0 (2:0)

(Gomeš 36, 43, Natho 63, Jović 70)

Stadion: Stadion Partizana, Beograd; Sudije: Milan Mitić, Čedomir Andrejić, Miloje Milićević, Dejan Trifković

Partizan: Stevanović, Živković, Saničanin, Vujačić, Urošević, Šćekić (od 76. Šćekić), Jojić, Terzić (od 55. Jović), Natho (od 69. Pavlović), Holender (od 54. Marković), Rikardo (od 76. Štulić). Trener Aleksandar Stanojević.

Radnički Niš: Kahriman, Bjeličić, Aksentijević, Mićibući, Duronjić (od 66. Spasić), Vujadinović (od 46. Stevanović), Pejović, Mitrović, Arsić (od 56. Ilić), Todorovski, Škrbić (od 66. Kasalica). Trener: Vladimir Đorđević.

Drugo poluvreme:

90′ KRAJ! Partizan ostaje na prvom mestu sa 4:0

Bez većih problema su priveli meč kraju crno-beli i vratili se na prvo mesto sa 18 bodova.

85′ Ofsajd, ali Kahriman skida zicer

Dobra akcija crno-belih, da je Jović bio korak ili dva ispred odbrane, probao je da spusti pas u peterac za saigrača, tamo je odbranio Kahriman, a sudije su podigle zastavicu svejedno.

83′ Jović za Pavlovića, promašaj Partizana

Mogao je Pavlović na levoj stativi glavom bolje da reaguje, možda je posle dobrog centaršuta Jovića, hteo da spusti pas za Štulića, ali je akcija propala.

Foto: Starsport

77′ Pokušava Radnički, ali nikako da pogodi mrežu

Probao je Mićibući svoju „praćku“ sa dvadesetak metara, nije to prošlo pored golmana Partizana.

70′ GOOOL! Novi gol za Partizan, 4:0

Druga asistencija za Rikarda, gol je upisao i rezervista Jović.  Povukao je loptu na levoj strani, zalomio udesno posle duplog pasa sa Gomešom, šutirao u drugi ugao precizno po zemlji i verovatno samo overio pobedu.

68′ Dve opasne prilike crno-belih

Rikardo je šutirao, Kahriman mu je odbranio, pred golom se pre toga našao i Miloš Jojić i nije se snašao dovoljno brzo da može da šutne.

Foto: Starsport

65′ Velika šansa za Mićibućija!

Uzeo je loptu Šćekiću, predriblao Stevanovića, sačekao da Saničanin padne i onda ga je baš Saničanin i izblokirao glavom kada je već viđen gol Radničkog.

63′ GOOOL! Partizan ima 3:0

Živković je pronašao Rikarda iza leđa odbrane, ofsajda nije bilo, zajedno sa Gomešom je istrčao i Natho, momak sa Zelenortskih Ostrva nije bio sebičan, pa je posle dva gola upisao i asistenciju.

Dodao je loptu Nathu u situaciji dva na jedan, a Izraelac je lagano po zemlji plasirao i smestio u praznu mrežu.

61′ Dobar šut Jovića

Odbranio je čuvar mreže niškog tima, ali je lepo zahvatio loptu Nemanja Jović sa dvadesetak metara. Lopta mu se odbila, nanišanio je koliko je mogao i „tukao“.

57′ Odbrane Kahrimana i Stevanovića

Šutirao je Jojić na gol Radničkog, odbranio je Kahriman bez mnogo muke, a na drugoj strani je Ilić šutirao i to je bio prvi udarac u okvir gola. Veoma slab.

55′ Ulaze Marković i Jović

Izlaze Filip Holender i Nikola Terzić u ekipi Partizana.

Foto: Starsport

54′ Pokušaj Živkovića, korner za Partizan

Nisu crno-beli profitirali posle udarca iz ugla, koji je iznudio Živković svojim udarcem sa 15 metara.

51′ Mirnih pet minuta nastavka, Radnički pokušava da napadne

Uglavnom se ti napadi završavaju lošim dodavanjima, ili budu presečeni pre centaršuta.

46′ Počelo je drugo poluvreme

Sa centra su krenuli igrači Radničkog.

Prvo poluvreme:

Foto: Starsport

45+4′ Partizan bez problema priveo poluvreme kraju

Izašao je Vujadinović zbog povrede, imao je i žuti karton, pa pri 2:0 za Partizan nije bilo svrhe da ostane na terenu. U završnici poluvremena imali su crno-beli još jednu šansu, Urošević je šutirao, Kahriman je odbranio.

43′ GOOOL! Partizan vodi 2:0

Drugi gol Rikarda Gomeša glavom, druga asistencija Marka Živkovića sa desne strane i udarac pod prečku neodbranjiv za čuvara mreže niškog kluba. Pored njega je bio nemoćan i Bjeličić.

41′ Dva pokušaja igrača Partizana

Terzić je, probao je da šutira, a onda je i Rikardo petom probao iz centaršuta da savlada golmana Radničkog.

Foto: Starsport

36′ GOOOL! Partizan vodi 1:0

Rikardo je postigao pogodak, glavom je savladao golmana Kahrimana, sudije su kasnije uz pomoć VAR tehnologije proveravale da li je lopta prešla gol liniju i ustanovili su da jeste.

29′ Stativa!

Jojić je bio u akciji, koju mu je iskreirao Natho. Poslao mu je pas ispred gola, Jojića je malo omeo golman, pa je igrač Partizana tako zakačio loptu da ne savlada Kahrimana već da pogodi stativu.

26′ Natho pored gola!

Sada se zahuktava pred golom Radničkog, malo je falilo i Nathu da pogodi mrežu rivala.

Miloš Jojić, Foto: Starsport

25′ Probao je i Rikardo

Vidi se želja kod napadača Partizana, ali je šut bio visoko i daleko pored gola. Mogao je i bolje sa petnaestak metara.

23′ Šut Mićibućija, brani Stevanović

Dobro kombinuju igrači Radničkog za sada, ali je ovaj šut izgledao pretenciozno. Prevelika udaljenost, nedovoljno dobar udarac, nije moglo bolje od lake odbrane golmana Partizana.

15′ Kakva šansa za Rikarda!

Driblao je i povukao loptu ulevo sa nekih 11, 12 metara, šutirao visoko i u stranu, ali je lopta otišla pored stative. Malo je falilo da to bude 1:0 za Partizan. Kasnili su da ga zatvore i Bjeličić i Aksentijević.

Utakmica Partizana i Radničkog, Foto: Starsport

13′ Pokušaj Mitrovića, „nokaut“ Saničanina, pa pad Živkovića

Saničanin je završio na zemlji posle duela, Živkovića je lopta udarila u glavu, a Mitrović je pre toga šutirao na gol Partizana. Čak trojica defanzivaca crno-belih završila su na zemlji u nekom trenutku samo u prvih 13 minuta.

6′ Navijači Partizana se „sledili“

Igor Vujačić se istegao u jednom duelu kada je probao da sačuva igrača Radničkog i nezgodno je pao. Utakmica je prekinuta na minut, dva, Vujačić se vratio u igru.

2′ Počeo je meč Partizana i Radničkog

Već su dvaput napali sa leve strane igrači Aleksandra Stanojevića. Rikardo je mogao i bolje da cetrira po zemlji.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO: Top 5 fudbalskih transfera

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar