FK Partizan, FK Gent
FK Partizan, FK Gent; Saša Zdjelar; Foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Patrtizan je poražen od Genta rezultatom 1:0 u trećem kolu Lige konferencija posle najgore odigrane utakmice od početka sezone, pa je prvo mesto u grupi sada postalo predaleko.

PROČITAJTE JOŠ

Videlo se od starta utakmice da će se Partizan mučiti sa brzim igračima Genta. Mlak početak meča je mogao skupo da košta crno-bele jer je Gent bio u nekoliko opasnih situacija.

Uglavnom su u svojim napadima gađali Saničanina i Obradovića, ali su bili loši u samoj završnici. Vremenom su domaći uspevali da umire akcije Genta i da prebace težište pred gol gostiju, ali je falilo koncentracije i bolje igre u samoj završnici, naročito kod završnog dodavanja. U nastavku se situacija dodatno pogoršala.

Partizan je previše grešio, očajno se snalazio kod presinga Genta, a sve lopte u kaznenom prostoru su izazivale veliku paniku. To je rezultiralo i golom posle katastrofalne igre u odbrani koji je na kraju i presudio crno-belima. Aleksandar Stanojević i njegovi puleni su odigrali najlošiju utakmicu od početka sezone. Brzina Genta im je bila veliki problem, komunikacija loša, a igra bezidejna.

Dobra stvar je što plasman u narednu fazu Lige konferencija i dalje nije upitan, ali je put do prvog mesta sada postao ekstremno komplikovan. Partizan mora što pre da zaboravi ovaj meč i da izvuče pouke za nastavak sezone.

Popović – Čudno je delovalo u većini prvog poluvremena u situacijama u kojima je Gent bio prilično opasan, da Popović nije imao posla, ali svi udarci su išli van okvira gola ili su bili izblokirani. U jednoj opasnoj akciji primetio je da je napadač dao malo duži for i pravovremenim izletanjem pokupio loptu i sprečio gol. U nastavku se situacija promenila. Gent je postao još opasniji, a samo je Popović krivac što Partizan nije doživeo potop. Prvo je odlično zaustavio udarac pre gola i još dva zicera posle gola, ali večeras nije imao pravu zaštitu ispred sebe. Nije mogao da spreči pogodak – 8.

Živković – Bila je ideja da sa Živkovićem Partizan dobije u napadu veću probojnost, ali se ispostavilo da je samo trpela odbrana. Crno-beli su bili u tom periodu u podređenom položaju, a Živković u želji da krene u napad često ostavljao brisan prostor iza svojih leđa. U par situacija u kojima je dobio prostor i otišao napred je izuzetno loše centrirao. U nastavku nije bio toliko loš defanzivno, ali ga u napadu nije bilo dovoljno, niti je bio efikasan. Tanka partija – 6.

Obradović – Mnogo je patio levi bek Partizana na samom početku utakmice. Nekoliko opasnih napada je došlo upravo po njegovoj strani, a Obradović je uglavnom bio loše postavljen. Malo je falilo i da skrivi penal, ali je previše teatralan prilikom pada bio Ođiđa Ofoe. Kasnije se malo defanzivno stabilizovao, ali je napadački bio potpuno neupotrebljiv. Ni u nastavku se situacija nije promenila, a sa njegove strane je došao centaršut posle kojeg je Partizan primio gol. Stanojević ga izveo sredinom drugog poluvremena – 5,5.

FK Partizan, FK Gent
FK Partizan, FK Gent; Foto: Starsport

Vujačić – Nije se Vujačić preterano isticao u igri tokom prvog poluvremena, jer nije napadan u tolikoj meri kao njegov partner. Nije imao grešaka, ni nekih bravura u defanzivi. Ponovo je imao problma kod iznošenja lopte što je njegova boljka od početka sezone. U nastavku je Vujačič imao nekoliko korektnih intervencija, ali ga nije bilo u situacijama da bude korektor. Mada, pitanje je da li ima kapacitet za to. Mogao da bude heroj u završnici kada je projektilom sa 40 metara pogodio prečku, a samo koji minut kasnije posle kornera za dobre pozicije mu je golman Genta odbranio udarac glavom – 6.

Saničanin – Krenuo je loše Saničanin u prvih desetak minuta. Videlo se na njegovoj igri odsustvo zbog korone što je Gent pokušao da iskoristi. Međutim, kako je meč odmicao, igrao je sve bolje i u nekoliko navrata tokom prvog poluvremena se odlično postavljao i sprečavao potencijalno izuzetno opasne situacije. Nažalost, u drugom poluvremenu kao da se resetovao. Bio je izuzetno nesiguran, kasnio sa reakcijama a sve je kulminiralo kod gola Genta kada nije ispratio Krumsa koji se poklonio i glavom doneo pobedu Gentu – 5,5.

Šćekić – Očajan je bio Partizanov vezista u prvom poluvremenu. Srednjaci Genta su bili prebrzi za njega, gubio je duele i nije uspevao u primarnom zadatku da kvari igru rivala. U ofanzivi je bio prilično neupotrebljiv. U nastavku je zaigrao za nijansu bolje i uspevao da spreči da ga toliko lako izbace iz igre, ali je bilo evidentno da ovo nije bilo njegovo veče – 6.

Zdjelar – Nije odigrao partiju na kakve nas je navikao ove sezone. Imao je mnogo posla jer je Partizan bio pod stalnim pritiskom, a nije imao veliku pomoć saigrača u sredini. Mučio se sa bržim igračima i ponekad kasnio u duelima što je rezultiralo većom potrošnjom. Ipak, uspevao je kako je meč odmicao da se stabilizuje i da odigra konkretno. Međutim, u nastavku meča ponovo je počeo da pravi greške. U jednoj situaciji očajnim pasom u nazad omogućio veliku šansu Gentu koja na kraju nije realizovana. Najlošija partija Zdjelara od početka sezone – 6.

FK Partizan, FK Gent
FK Partizan, FK Gent; Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Natho – Imao je Izraelac zadatak da bude plejmejker i da kreira šanse, ali ništa od toga nismo videli. Previše nonšalantan i u ono malo situacija kada je sa loptom mogao nešto više da napravi. Pokušaj kao što je bilo dodavanje petom u završnici prvog dela kada je propala solidna šansa, najbolji su pokazatelj njegovog ne baš sjajnog odnosa prema igri. Početkom drugog dela se našao u najboljoj prilici za Partizan, ali sa ivice petarca šutirao preko gola. Zamenjen u 64. minutu, kada je u igru ušao Jojić – 6.

Menig – Nije bi mnogo u situacijama da nešto napravi jer je bio odsečen od lopte, ali je kada god bi bio u prilici, predstavljao opasnost po gol. Svaki njegov kontakt je značio i priliku za Partizan. U prvom delu posle njegove oduzete lopte i pasa je Rikardo imao najbolju priliku. u nastavku je ponovo dva puta probio po levoj strani, a posle jedne akcije Natho je imao dobru priliku – 6,5.

Marković – Većina napada koje je Partizan imao je išla preko kapitena. Za razliku od nekih prethodnih mečeva, njegov učinak je u prvom delu bio slabiji. Želja i agresivnost nisu bili sporni, to je već postao standard u njegovoj igri, ali je falilo preciznosti i koncentracije u pasu. U drugom poluvremenu je počeo previše da greši, a posle jedne njegove izgubljene lopte je Gent imao opasnu šansu. Stanojević ga zamenio neposredno pre gola za Gent – 6.

Gomeš – Da Rikardo ulazi u prilike iz meča u meč, to je postalo kao dobar dan. Sjajno se kreće napadač crno-belih, ali u Evropi ima problem sa prvim kontaktom sa loptom. U dva navrata je zbog lošeg prijema kvario situacije za gol. Jednom nije uspeo da doda Menigu koji bi sam izašao ispred gola, a drugi put nije iskoristio da boljim prijemom izgradi situaciju za šansu več je morao da šutira van kaznenog. Doduše, prilično opasno. U nastavku je bolje čuva, a u nekoliko navrata kada je ima loptu u kaznenom je bio okružen velikim brojem igrača – 6.

Holender – Ušao je Holender umesto Lazara Markovića i bio u akciji u mnogo navrata, ali je reprezentativac Mađarske u očajnoj formi. U poslednjim trenucima propustio je šansu meča kada je sa nekolko metara neometan samo dodao loptu protivničkom golmanu 6.

Urošević – Zatvorio promaju po levom boku, ali ruku na srce Gent se tada povukao i branio stečenu prednost. U ofanzivi nije ništa doneo – 6,5.

Jojić – Živnuo je Partizan ulaskom Jojića i čini se da je velika greška Aleksandra Stanojeviča bila to što je ostavio vezistu koji je u odličnoj formi na klupi da bi neuspešno sa Šćekićem zatvorio sredinu. Nije mu to uspelo, a Jojić je doprineo nešto boljem protoku i lopte, a posle njegovih kornera je Partizan imao i najbolje prilike na meču – 6,5.

Pantić – Daleko je Pantić od prave forme i ono što je odigrao od ulaska u igru je bilo prilično neubedljivo. Nije Partizan ništa dobio niti izgubio njegovim ulaskom, a to je poraz za igrača koji bi trebalo da kreativnošću pravi razliku.

Lutovac – Premalo vremena u igri da bi bio ocenjen.

Stanojević – Bio je Stanojević predmet brojnih pohvala za igru Partizana, karakter ekipe i izbor igrača u svakom trenutku, ali je večeras podbacio. Pokušao je da eksperimentiše sa postavom i ofanzivnim bekovima i defanzivnim srednjacima poremeti Gent, ali im je time samo naveo vodu na njihov mlin. Razbio je hemiju između Zdjelara i Jojića, a ništa nije dobio sa beka osim, promaje. Partizan je u padu forme i moraće Stanojevič da pronađe rešenje. Proleće je i dalje na tacni, ali je možda propuštena prilika za prvo mesto – 6.

BONUS VIDEO Navijači Partizana vređali Vučića protiv Genta

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar