Foto: Starsport

Policija ga izvela sa stadiona.

Fudbaleri Partizana ponovo su razočarali igrom u novoj sezoni Superlige Srbije i odigrali nerešeno 0:0 u prvom meču pred svojim navijačima, ali je sve ostalo u senci skandala.

Tokom prvog poluvremena došlo je do nereda na istočnoj tribini koje je u kratkom roku prekinula policija.

PROČITAJTE JOŠ

Kako tvrde očevici na stadionu, jedan mladić je nosio majicu sa natpisom „Vučiću p***ru“, poznate krilatice koju skandiraju protivnici aktuelne vlasti, kada mu je prišla grupa navijača sa južne tribine i verbalno napala.

Oni su prema saznanjima „Danasa“ zatražili od njega da je skine, uz reči: „Mi smo Grobari, ne treba nam politika na tribini“ kada je došlo do koškanja i intervencije policije.

On je izveden sa tribine i tom prilikom je skinuo majicu.

Incident izavao je i gomilu besnih reakcija navijača na Tviteru.

„Dečko pojeo ozbiljne batine na stadionu Partizana zato što je nosio majicu „Vučiću pederu“. I sad treba da komentarišem fudbal, prvenstvo, šta god?“, bio je jedan od komentara.

Usledila je ubrzo i čitava lavina.

„Sve na jednoj utakmici, i prebijanje momka zbog majice „Vučiću ***ru“ i „postrojavanje“ igrača. Samo jako braćo, udrite, pa neka trpi ko želi. Sem ako se ne uzjoguni Istok, kao što je umeo?“.

„Opet Vučić šalje svoje batinaše sa juga da tuku ljude na istoku koji pevaju Vučiću pederu“.

„Lik na istoku je nosio majicu Vučiću pe***ru i onda su hrabri momci od 150kg njih 10-tak upali i skinuli mu majicu. Sve je jasno kao dan, ne treba više ići na utakmice našeg kluba dok smo pod opsadom jer tući se sa Vučićevim ljudima je isto kao sam sebe upucati u glavu“, samo su neki od komentara.

Vladajući režim je pokazao da ovih dana ne preza od represivnih mera nakon nemilih scena u Novom Sadu kada su batinaši prebili građane koji su protestvovali zbog urbanističkog plana ispred Skupštine Vojvodine.

Ovo nije prvi put da navijači sa juga reaguju na skandiranja protiv vlasti pod izgovorom da ne žele politiku na tribinama.

I tokom prošle sezone kada je u nekoliko evropskih utakmica sa istočne i zapadne tribine žestoko odzvanjalo skandiranje predsedniku Srbije, najvatrenije pristalice sa Juga su pokušavale da ih nadglasaju, a jednom prilikom i su upali na istočnu tribinu i izavali nerede.

U pitanju je bio meč kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Dunajske Strede.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram