Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Navijači teraju upravu, uprava već misli o promeni trenera, igrači se postrojavaju podno južne tribine odakle "grobari" po starom dobrom receptu šamaraju neistomišljenike i nepodobne pristalice crno-belih.

Ni paklene vrućine u Srbiji nisu dovoljne da svi iskreni navijači Partizana zaborave horor koji se odvija u Humskoj ovih dana. Zapravo, u pitanju je film koji se već dugo emituje, ali je u vrelo subotnje veče doživeo potpunu kulminaciju.

Partizan je drugi put kiksnuo u prva tri kola nove sezone u Superligi i odigrao još jedan očajan meč, ovoga puta protiv TSC-a pred svojim navijačima (0:0). Nisu izabranici Ilije Stolice imali ni šut u okvir gola…

PROČITAJTE JOŠ

Nakon što se u Nišu povijala odbrana protiv Radničkog i spasavala živa glava u nadoknadi, sada je isplivala sva jalovost u napadu igre crno-belih koja se odbijala od defanzivnog bloka ekipe iz Bačke Topole pokazujući svu nemoć kluba iz Humske.

Već sada deluje da su crno-beli posle tri kola ispali iz trke za titulu, iako je još rano pričati na taj način. I to ne toliko zbog zaostatka od četiri boda u odnosu na lidera Crvenu zvezdu, već zbog činjenice da na terenu ekipa izgleda kao tim koji će se grčevito boriti i za drugo mesto na tabeli koje vodi u Ligu šampiona.

Zbog toga se u upravi Partizana upalio alarm i posle malo više od mesec dana od dolaska se razmatra smena trenera Ilije Stolice!?

Na mesto šefa struke doveden je kada su propala sva druga rešenja, pa je pitanje da li bi neko iole ozbiljnije ime bilo spremno da preuzme kormilo broda koji tone, dok se uprava koja već godinama beleži neuspehe „pravi mrtva“ i ne preuzima ni trunku odgovornosti.

Upravo su na to ukazali i navijači. Čitav ambijent u kojem je igran subotnji susret bio je simbol raspada Partizana koji traje već nekoliko sezona.

Posle kiksa u Nišu, već od samog starta je moglo da se čuje glasno skandiranje i teranje uprave, a posle dugo vremena su se u to uključile i takozvane najvatrenije pristalice sa južne tribine, koje su do nedavno bile čuvari vatre i branile aktuelno rukovodstvo kluba.

Ilija Stolica posle utakmice sa TSC-om
Ilija Stolica, Foto: Starsport

Oni su istakli i ogroman transparent sa jasnom porukom.

„Odgovornost za neuspehe se u ovom klubu preuzima, a kontinuirani neuspesi prekidaju ostavkama. Pošto vi za to očigledno nemate želje, dobijate poslednju opomenu pred isključenje“, zapretili su navijači transparentom sa „juga“.

Međutim, upravo ti navijači sa južne tribine su već do kraja prvog poluvremena bacili senku na svoje ponašanje.

Grupa navijača odlučila je da „prevaspitava“ mladića sa istočne tribine koji je majicom i porukom za predsednika Srbije želeo da iskaže otpor režimu, ali je umesto toga umalo dobio batine.

Policija ga je izvela sa stadiona, a još jednom se pokazalo da aktuelni režim u navijačkim grupama ima moćnu batinašku armiju koja služi da disciplinuje neistomišljenike i spreči bilo kakav oblik bunta.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Ni to nije bio kraj Partizanovog fijaska. Batinaši sa „juga“ smatrali su za shodno da održe predavanje igračima posle meča. Scena u kojoj fudbaleri pognute glave slušaju kako im nervozno drže predavanje o njihovoj lošoj igri, još jedna je poražavajuća scena za Partizan.

Ako se na to doda da je uvertira za meč bila suspenzija od strane Fudbalskog saveza Srbije zbog neizmirenog duga prema Crvenoj zvezdi i skandaloznog opravdanja generalnog direktora Miloša Vazure, koji je tvrdio da se kazne za lomljenje stolica o kojima je bilo reč nisu ni ranije plaćale, onda se dobija kompletna slika agonije kroz koju Partizan prolazi.
Dok se uprava po običaju krije u ilegali i traži na koga će da svali krivicu, čini se da rasulo u taboru crno-belih nikada nije bilo veće.

U skladu sa tim ni mirni Ilija Stolica izgleda nije želeo da ćuti. Prema nezvaničnim informacijama, pobunio se novi trener i tražio da Ivica Iliev napusti klub, jer mu nije doveo adekvatna pojačanja, odnosno zato što se ne slažu u viziji tima.

Sezona nije još ni počela, klub je u totalnom rasulu, a deluje da najgore tek sledi.

BONUS VIDEO Partizan predstavio novu garnituru dresova

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare