Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Krenuo je Partizan od starta agresivno sa željom da što pre otkloni sve dileme oko prolaza dalje. I činilo se da će tako i biti posle dva solidna pokušaja mladog Marka Milovanovića koji je neočekivano dobio šansu od starta meča.

Međutim, polako su Kiprani pronašli načina da loptu prebace ispred gola Popovića, a odbrana koja je delovalo klimavo i nesigurno nije ulivala nikakvo poverenje. Prvu ozbiljnu priliku, mladi Popoivić je odličnom paradom skinuo i sprečio šok za svoju ekipu uz još nekoliko pravovremenih istrčavanja.

Kao da je to bila opomena, Partizan je ponovo napao i kada je Jojić poslao laserski precizan centaršut za Milovanovića stadion je eksplodirao. Delovalo je kao da će sve ići kao po loju jer je gotima voda ušla u uši, ali je jedna katatrofalna reakcija Popovića i loše istrčavanje na igrača koji je pobegao Uroševiću mnogo koštalo Partizan. Posle izjednačenja sa penala uvukao se strah u ekipu Aleksandra Stanojevića. Posebno je problematičan bio Urošević koji je pravo opasne greške, a ni Vujačić nije bio blizu svog nivoa. Mogao je levi bek Partizana da se iskupi za sve na kraju poluvremena , ali je šutirao pravo u golmana u situaciji jedan na jedan.

PROČITAJTE JOŠ...

U nastavku su crno-beli više računa vodili o defanzivi i pokušaju da iz kontre reše meč. Kada su propuštene dobre šanse, malo je falilo da u nadoknadi dožive hladan tuš.
Pamtiće se ovaj meč sa po prolazu u evropsko proleće, ali će u Partizanu morati mnogo ozbiljnije da igraju kako bi imali nekave šanse da u sledećoj rundi ne budu samo topovsko meso. Igre protiv Flore i Anortozoisa bile su kriminalne i za zaborav.

Popović – Odlično je Popović ušao u utakmicu. Nekoliko puta je sjajno istrčao, a vrhunac je bio odbranjen zicer sredinom prvog poluvremena. I onda je usledila najlošija intervencija mladog golmana ove sezone. Nepotrebno je izleteo i napravio prekršaj za penal koji je goste vratio u život. Nije imao posla u nastavku, a njegova greška srećom nije bila preskupa, i ostaje nada a će mu ovo biti dobra škola – 6.

Miljković – Bio je siguran desni bek crno-belih kada je odbrana u pitanju, što mu je bio i primarni zadatak. Nije bilo opasnosti po njegovoj strani, a i ono malo akcija je lako zaustavljao. Bio je aktivan i u napadu i često se nudio, ali nije se mnogo toga dešavalo posle njegovih ubacivanja po krilima, jer se trudio da što pre odloži loptu Menigu. Što je možda i dobra stvar uzevši u obzir da mu centaršut nije jača strana. U sličnom maniru je igrao i u nastavku gde je imao još više napadačkih izleta i u par navrata solidno odigravao – 7

Saničanin – Solidan je bio Saničanin i svoj deo posla odrađivao korektno u prvom delu. Sve duele je dobijao, ali istini za volju nije imao previše posla. Početkom drugog poluvremena pokazao nesigrunost i nije sjajno intervenisao kada su gosti imali veliku šansu, koja je srećom završila udarcem preko prečke. U završnici sjajnim uklizavanjem sprečio veliku šansu. U završnici je posle kornera mogao golom da reši sve dileme – 7.

Vujačić – Videlo se da je pauza ostavila traga na Vujačića. Delovao je tromo i kasnio sa postavljanjima, a nije mu pomoglo ni očajno izdanje Uroševića. Mogao je pored njega Anortozis do preokreta posle loše intervencije u završnici poluvremena. U nastavku je bio sigurniji i do kraja odigrao solidnu partiju. na kraju su on i njegovi saigrači nepotrebno drhtali, ali je krivica bila na kompletnom timu- 6.

Urošević – Prvo poluvreme će levi bek crno-belih želeti da zaboravi. Sve šanse gostiju su dolazile preko njegovog igrača, stalno je ispadao i pravio probleme svojoj odbrani. Kod gola mu je pobegao igrač kojeg je Popović nespretno oborio. Ni u ofanzivi ga nije bilo po levoj strani, a kada se iznenada našao u šansi u nadoknadi prvog poluvremena, loše je šutirao i propustio priliku da se iskupi. In a startu drugog dela ispao kod velike prilike Anortozisa – 5.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Jojić – Pokazao je klasu kada je poslao neverovatnu loptu Milovanoviću na glavu za gol Partizana i u par navrata solidno odigravao u prvom delu. Razigravao je krila i generalno učestvovao u kreiranju svih opasnih napada crno-belih. U nastavku je posle ulaska Šćekića zaigrao ofanzivnije. Da je obio bolju loptu od Jovića, možda je mogao i da se upiše u strelce. Nekoliko puta driblinzima pokazao da je u odličnoj formi – 7.5.

Zdjelar – Nije Zdjelar u onoj formi sa početka sezone kada je zaključavao svoje rivale i zatvarao sve prolaze kroz sredinu, ali je oduzeo loptu koja je prethodila golu Partizana. Videlo se i da mu je falio Šćekić u punoj formi kako bi lakše disao. Kada je stameni Crnogorac ušao u igru i Zdjelar je zaigrao mnogo bolje. Oduzeo je više lopti, u par navrata povukao i solidne napade – 6.5

Jović – Odlično je krenuo Jović u meč i u prvih dvadeset minuta bio konstantna opasnost po gol Kiprana. Dva puta je pronašao Milovanovia koji nije postigao gol u tim situacijama. Kasnije se potpuno izgubio. U 60. minut povukao sjajnu kontru, ali kao da mu je falilo hrabrosti, pa je umesto da ide do kraja poslao slabu loptu za Jojića koji je morao da zastane u punom trku i izgubi je. Odmah posle toga zamenjen – 6.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Menig – Najveći broj napada Partizana išao je preko Meniga, ali se nije puno toga izrodilo iz tih akcija. Kretao se Holanđanin, otvarao, ali nije uspeo da pronađe prostor i pošalje upotrebljivu loptu. Nije se popravila situacija ni u nastavku pa ga je Stanojević izveo iz igre – 5.5.

Pavlović – Dobio je mladi vezista šansu od početka, ali je izgoreo zbog važnosti utakmice. Defanzivno je ima par solidnih intervencija u presingu, ali ga nije bilo da nešto iskreira. Kao da se nije dovoljno nudio, a i igra po krilima kao da mu nije prijala jer je bio previše odsečen. Zamenjen na poluvremenu kako bi se pojačala defanziva – 5.5

Milovanović – Sjajnu formu je Milovanović potvrdio i u Evropi. Dobio je šansu od početka potpuno iznenada i rešio da je iskoristi. Posle dva solidna pokušaja glavom, ispratio je laserski precizan centaršut Jojića i lepim trzajem glavom zakucao loptu u mrežu za erupciju oduševljenja na stadionu. Malo je falilo i da u završnici poluvremena pokupi odbitak posle udarca Uroševića, ali je samo zakačio loptu. U nastavku je dobijao loptu daleko od gola, ali se trudio i borio do kraja meča. – 7.5

Šćekić – Ušao na startu drugog poluvremena kako bi pojačao defanzivu i odradio ono što e od njega tražilo. Olakšao Zdjelaru da igra. Nespretnom intervencijom u nadoknadi doneo korner Anortozisu koji je mogao da završi golom – 6.5

Lutovac – Ušao od 62. minuta umesto Jovića kako bi pojačao ofanzivu po desnoj strani. Par puta se ubacio i u napadu. Nije bio preterano zapažen – 6.

Holender – Ušao u igru u 62. minutu i propustio da bude heroj. Našao se u dve velike šanse, ali je jednom šutirao pored gola, dok ga je u drugoj situaciji sustigao defanzivac rivala – 5.5.

Miletić – Ušao u 89. minutu, premalo vremena da bi bio ocenjen.

Živković – Ušao u 89. minutu, premalo vremena da bi bio ocenjen.

BONUS VIDEO Grobari teraju upravu dok igrači slave

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar