Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Crno-beli imaju čak 12 igrača kojima na leto ističe ugovor.

Večiti vode dramatičnu borbu za titulu i Kup Srbije, a iza kulisa se vode borbe oko novih ugovora za veliki broj fudbalera. Pred Partizanom su ozbiljne dileme, dok bi Crvena zvezda potencijalno mogla da ima daleko mirnije leto po tom pitanju.

PROČITAJTE JOŠ

U Humskoj čak dvanaestorici ističu ugovori na kraju sezone, a među njima se nalaze i neki od nosilaca igre. Za sada je produžena saradnja sa iskusnim golmanom Nemanjom Stevanovićem.

Najviše će posla biti sa rekonstrukcijom bekovske linije.

Svoj trojici levih bekova ugovori ističu na leto. Slobodan Urošević je neprikosnoven uz levu aut liniju i treba očekivati da Partizan pokuša da ga zadrži. Izvesno je i da će uslediti rastanak sa Rajkom Brežančićem koji nije dobio ni minut ove sezone, a ostaje pitanje šta sa Ivanom Obradovićem, koji se zbog povrede nije naigrao, ali ekipi treba još jedan igrač na toj poziciji.

Na desnom boku Partizan nije imao sigurnog startera ove godine, a čini se da je najbolji utisak ostavio Aleksandar Miljković. Ipak, u njegovoj igri ima mnogo nedostataka, naročito u napadu, pa bi Partizan mogao da potraži drugo rešenje na poziciji na kojoj ima i Marka Živkovića.

Desnu stranu i mesto štopera može da pokriva Nemanja Miletić, koji pruža prosečne partije, pa je i njegov ostanak neizvestan.

Zato je gotovo sigurno da će se klub pozdraviti sa Bojanom Ostojićem koji bi mogao u penziju, a nejasna je uloga Milana Lukača koji kao treći golman nije odigrao ni minut.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Tri velike dileme su u veznom redu. Ugovor ističe jednom od najboljih igrača crno-belih Bibrasu Nathu, bez kojeg je igra Partizana bila neprepoznatljiva. Ipak, Izraelac ima 34 godine i sklon je povredama, pa je veliko pitanje koliko može da igra na vrhunskom nivou.

Miloš Jojić uprkos padu u poslednjih nekoliko mečeva ima odličnu sezonu i kao prvi asistent ekipe je dao ogroman doprinos. Međutim, možda pokuša da pronađe i finansijski unosniji angažman.

I kapiten crno-belih Lazar Marković je neizvestan. Bio je sjajan u jesenjem delu, ali su ga povreda i pauza koja je usledila presekli i od tada igra mnogo slabije.

Na raskrsnici je i mladi Lazar Pavlović koji se nije izborio za značajniju ulogu, a sporadične epizode nisu pokazale ništa epohalno. Milan Smiljanić je dugo u klubu, ali gotovo da i ne igra, a osim uloge u svlačionici teško da Partizana ima nekakvu korist od njega.

Igrači Partizana kojima ističe ugovor

Milan Smiljanić

Milan Lukač

Ivan Obradović

Bibras Natho

Rajko Brežančić

Aleksandar Miljković

Lazar Marković

Miloš Jojić

Bojan Ostojić

Slobodan Urošević

Lazar Pavlović

Nemanja Miletić

BONUS VIDEO Vujošević: Vučić je rešio da uništi Partizan

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare