Fudbaleri Crvene zvezde, Partizana i Vojvodine će u petak od 14 časova saznati imena potencijalnih rivala u plej-ofu za Ligu Evrope.

Na žrebu u Nionu preostala tri srpska prredstavnika saznaće u potpunosti put koji im predstoji do grupne faze Lige Evrope, a posle susreta 2. kola kvalifikacija jasnija je slika potencijalnih protivnika.

PROČITAJTE JOŠ

Crvena zvezda žreb na „stazi šampiona“ dočekuje kao povlašćena, a potencijalni rivali su joj neko od pobednika duela 3. kola: Riga/Tre Fiori – Seltik, Legija – Drita, Šerif – Dandlak, Đurgarden – Kluž, Sarajevo – Budućnost, Ki – Dinamo Tbilisi, Ararat – Celje, KuPS – Suduva, Florijana – Flora, ili Ludogorec ili Tirana koji su žrebom „preskočili“ jedan stepenik.

Niz iznenađenja, ublažio je konkurenciju mogućih protivnika šampiona Srbije, ali i uprkos tome crveno-beli mogu da se u duelu za evropsku jesen susretnu sa prilično kvalitetnim rivalima poput Seltika, Ludogoreca, Kluža ili Legije.

Neugodan posao očekuje i Partizan i Vojvodinu, naravno pod uslovom da prethodno eliminišu belgijske klubove.

Crno-beli će u 3. kolu ukrtstiti koplja sa Šarlroa u gostima, dok će Vojvodina na strani pokušati da eliminiše Standard.

Ukoliko uspeju u planovima, na poslednjem stepeniku pred grupnu fazu, će se suočiti sa nekim od pobednika utakmica: FCSB – Slovan Liberec, Granada – Lokomotiva Tbilisi, Milan – Bodo Glimt, Sent Galen – AEK, Viljem II – Rendžers, LASK – Dunajska Streda, Hapoel Ber Ševa – Madervel, Rozenborg – Alanja, Apolon – Leh, Rostov – Makabi Haifa, Fehervar – Rems, Rijeka – Kolos, CSKA – B63.

Najzvučnije ime među nepovlašćenim timovima je italijanski gigant Milan, te je jasno da će, kao i ostalim nosiocima, Partizanu i Vojvodini primarna želja biti da izbegnu „roso-nere“, a rivali za nepoželeti su i Granada, AEK, Rendžers…

Podsetimo, i u plej-ofu za Ligu Evrope se igra samo jedan meč, te će od velike važnosti biti i da li će srpski klubovi na žrebu imati sreću da dobiju ulogu domačina.

KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE, najvažniji rezultati 2. kola

Renova – Hajduk Split 0:1 (0:1)

Ararat – Fola Eš 4:3 (3:3, 1:1) – produžetak

Astana – Budućnost 0:1 (0:1)

KuPS – Slovan 5:4 posle penala (1:1, 0:0)

Lokomotiva Plovdiv – Totenhem 1:2 (0:0)

CSKA Sofija – BATE Borisov 2:0 (1:0)

Lokomotiva Tbilisi – Dinamo Moskva 2:1 (0:0)

Sfintul – Partizan 0:1 (0:0, 0:0)

Borac Banjaluka – Rio Ave 0:2 (0:0)

Šamrok – Milan 0:2 (0:1)

Standard Lijež – Bala 2:0 (2:0)

Mura – Arhus 3:0 (1:0)

TSC – FCSB 6:6 (2:1, 4:4) penalima 4:5

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare